Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το VW Golf θα είναι παρόν και στο μέλλον

Ελλάδα 19:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το VW Golf θα είναι παρόν και στο μέλλον

ΝΕΑ

Το VW Golf θα είναι παρόν και στο μέλλον

ΝΕΑ

Τα τελευταία χρόνια, το Golf τέθηκε υπό αμφισβήτηση και ο επί δεκαετίες «βασιλιάς» των ευρωπαϊκών πωλήσεων έχασε το «στέμμα» του. Όμως, αποδεικνύεται πολύ σκληρό για να μας εγκαταλείψει.

Advertisement
Advertisement

Η υπάρχουσα, όγδοη κατά σειρά, γενιά τού Golf αποτέλεσε πονοκέφαλο για τους ανθρώπους της Volkswagen. Hδη από τη διαδικασία τής εξέλιξης του νέου μοντέλου παρουσιάστηκαν προβλήματα που αφορούσαν στην αξιοπιστία του λογισμικού που θα χρησιμοποιούταν σε αυτό για το σύστημα ενημερωδιασκέδασης, καθώς και σε κάποια προβλήματα τεχνικής φύσης, όπως είχε ανακοινωθεί τότε

Οι δυσκολίες είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η παρουσίασή του, η οποία έγινε τελικά τον Οκτώβριο του 2019. Κυρίως, όμως καθυστέρησε για περισσότερο από ένα εξάμηνο η έναρξη των πωλήσεών του, μέχρι να λυθούν τα προβλήματα.

Advertisement
Advertisement

Το «χτύπημα» για το μικρομεσαίο μοντέλο τής Volkswagen, αλλά και για τη φήμη της ίδιας της εταιρείας, ήταν μεγάλο. Ας μην ξεχνάμε ότι τότε ήταν ακόμα ήταν ακόμα επίκαιρο το θέμα τού «Dieselgate», το οποίο σαφώς είχε επηρεάσει επίσης τη διαδικασία εξέλιξης του Golf VIII.

Ωστόσο, το βασικότερο πλήγμα γι’ αυτό ήρθε από τα «σπλάχνα» της γερμανικής εταιρείας και δεν ήταν άλλο από το αμιγώς ηλεκτροκίνητο ID. 3. H επένδυση σε αυτό -και στην ηλεκτροκίνηση, γενικότερα- και η μετατόπιση ενδιαφέροντος του κοινού προς αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το Golf τις πωλήσεις του. Όμως, δεν απώλεσε την αίγλη του.

Advertisement

Την επόμενη χρονιά (2024), θα συμπληρωθούν 50 χρόνια παρουσίας του στην αγορά. Το γεγονός αυτό δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητο, προφανώς. Τα στελέχη τής εταιρείας αρνούνται τις φήμες ότι θα σταματήσουν την παραγωγή του εξαιτίας των μειούμενων πωλήσεων του. Δεν αρνούνται, όμως, ότι πιθανόν να γίνει αμιγώς ηλεκτρικό.

Advertisement

Έτσι, το Golf διατηρηθεί στο προσκήνιο και ενδεχομένως να ονομαστεί ID. Golf. Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν τα επόμενα έτη και ίσως το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Golf να παρουσιαστεί το 2026.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Euro NCAP: Aκόμη μια πεντάστερη διάκριση για το Golf
Το «ακραίο» VW Golf GTI με τον W12 (+video)
Οι παραδόσεις ηλεκτρικών Volkswagen αυξήθηκαν 24% το 2022