Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεγάλη δωρεά της Volkswagen για την Mόρια

Ελλάδα 0:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μεγάλη δωρεά της Volkswagen για την Mόρια

ΝΕΑ

Μεγάλη δωρεά της Volkswagen για την Mόρια

ΝΕΑ

Τα χρήματα θα διατεθούν από τον Γερμανικό στον Ελληνικό  Ερυθρό Σταυρό, που θα συντονίσει τις προσπάθειες ανακούφισης των προσφύγων.

Advertisement
Advertisement

Η VW και η Siemens δωρίζουν 5 εκατομμύρια ευρώ για την άμεση βοήθεια των προσφύγων στη Μόρια.

Η κατάσταση για τους ανθρώπους στην Μόρια έχει επιδεινωθεί δραματικά από τη φωτιά που έπληξε το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων. Μέχρι τώρα τους έχει δοθεί προσωρινό καταφύγιο σε πλοία που ανήκουν στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και σε σκηνές (προσωρινά). Σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν την αλλαγή των συνθηκών, η VW και η Siemens δωρίζουν 5 εκατομμύρια ευρώ για την άμεση βοήθεια των προσφύγων στη Μόρια. Τα χρήματα θα δοθούν στον Ερυθρό Σταυρό της Γερμανίας (DRK) για τη στήριξη των ολοκληρωμένων πρωτοβουλιών βοήθειας του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού.

Οι διευθύνων σύμβουλοι Joe Kaeser από τη Siemens και ο Δρ Herbert Diess από τη Volkswagen σχολίασαν: «Είδαμε όλες τις συγκλονιστικές εικόνες από το στρατόπεδο στην Μόρια και το νησί της Λέσβου. Οι συνθήκες για τους πρόσφυγες είναι απελπιστικές, στην πλειονότητα τους έχουν χάσει ό, τι λίγα είχαν. Υπάρχει συχνά έλλειψη βασικών αναγκών. Δεδομένης της κατάστασης, έμπειροι οργανισμοί βοήθειας όπως ο Ερυθρός Σταυρός θα διασφαλίσουν ότι η βοήθειά μας θα φτάσει γρήγορα σε εκείνους που έχουν ανάγκη και ότι παρέχεται κατάλληλη φροντίδα και υποστήριξη στους πρόσφυγες».

Advertisement
Advertisement

Τον Απρίλιο, ο Όμιλος Volkswagen δώρισε ένα εκατομμύριο ευρώ για άμεση βοήθεια και βοήθεια έκτακτης ανάγκης για τους μετανάστες από τη Συρία, την Τουρκία και την Ελλάδα που πλοήγησαν από την πανδημία του Covid-19. Το Volkswagen Group Refugee Support ξεκίνησε και συντονίζει προγράμματα ένταξης στη Γερμανία από το από το 2015, για να προετοιμάσει τους νέους πρόσφυγες για την επαγγελματική κατάρτιση και την αγορά εργασίας. Μέχρι σήμερα έχουν λάβει βοήθεια περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι. Η επέκταση της υποστήριξης των προσφύγων σε διεθνή κλίμακα είναι ένα σημαντικό κομμάτι για τον όμιλο Volkswagen.

Η Siemens παρέχει τακτικά βοήθεια σε πρόσφυγες και πληγέντες από πολέμους και πανδημίες. Μάλιστα έχει δημιουργήσει προγράμματα κατάρτισης και τεχνικής εκπαίδευσης για όσους θέλουν να εργαστούν σε αυτήν Επιπλέον, η εταιρεία διέθεσε περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ σε δωρεές. Αμέσως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η Siemens ίδρυσε ένα παγκόσμιο ταμείο ανακούφισης COVID-19. Μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Siemens Caring Hands eV, αυτό το ταμείο παρέχει μακροπρόθεσμη βοήθεια παρέχοντας οικονομικούς και υλικούς πόρους σε άτομα που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία. Με αυτόν τον τρόπο, η Siemens παρέχει ανακούφιση από τον κορωνοϊό συνολικού ύψους περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων δωρεών από υπαλλήλους της εταιρίας από περίπου 40 χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Έλληνας μετανάστης δώρισε περιπολικό στο χωριό του

Ο Έλληνας μετανάστης που έγινε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στην Αμερική

Advertisement