Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κόντρα σε όλα η Toyota που βλέπει μέλλον στους diesel

Ελλάδα 21:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κόντρα σε όλα η Toyota που βλέπει μέλλον στους diesel

ΝΕΑ

Κόντρα σε όλα η Toyota που βλέπει μέλλον στους diesel

ΝΕΑ

Κόντρα στο ρεύμα της εποχής, η μεγάλη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία… επιμένει παραδοσιακά.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo κατασκεύασε πρόσφατα το τελευταίο της αυτοκίνητο με κινητήρα diesel, πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες μειώνουν δραματικά την επιλογή του πετρελαίου στη γκάμα τους, αλλά υπάρχουν και αυτοί που… αντιστέκονται.

Και όταν πρόκειται για τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον πλανήτη, η διατύπωση ότι το «diesel δεν έχει πεθάνει», αποκτά μια σχετική βαρύτητα. Αυτό υποστηρίζει η Toyota, μέσω κορυφαίων στελεχών της, όπως ο Διευθυντής Πωλήσεων της τεράστιας αγοράς της Αυστραλίας, Σον Χάνλεϊ, ο οποίος υπογραμμίζει ότι: «κάνουν λάθος όλοι όσοι θεωρούν ότι αυτό το καύσιμο έχει πεθάνει. Θ’ αργήσει πολύ να συμβεί κάτι τέτοιο».

Από την άλλη πλευρά… Θα είναι όλο και πιο δύσκολο για την Toyota να πουλάει οχήματα με κινητήρες πετρελαίου, σε αγορές όπου οι περιβαλλοντολογικοί κανόνες γίνονται σκληρότεροι, με πρώτη και καλύτερη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Advertisement
Advertisement

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν καταργήσει σταδιακά τους εν λόγω κινητήρες από τα μικρά αυτοκίνητά τους στην ΕΕ, γεγονός που εξηγεί γιατί το diesel είχε μερίδιο αγοράς μόλις 13,6% πέρυσι, από 16,4% το προηγούμενο έτος.

Το 2023, τα ηλεκτρικά ξεπέρασαν τις πωλήσεις diesel στην ΕΕ για πρώτη φορά, αντιπροσωπεύοντας το 14,6% των συνολικών πωλήσεων.