Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Fiat Punto επιστρέφει ως SUV;

Ελλάδα 11:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Fiat Punto επιστρέφει ως SUV;

ΝΕΑ

To Fiat Punto επιστρέφει ως SUV;

ΝΕΑ

Μέλος του γκρουπ Stellantis η Fiat έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον, αρχίζοντας με ένα μικρό μοντέλο, τον πιθανό διάδοχο του Punto. Ή ίσως και του Uno.

Advertisement
Advertisement

Η ανανέωση της Fiat αρχίζει πλέον να παίρνει τον δρόμο της και να επιταχύνονται οι διαδικασίες παρουσίασης νέων μοντέλων. Με πρώτο και πιο σημαντικό από αυτά το νέο μικρό μοντέλο του Β-segment το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2023.

Το αυτοκίνητο αυτό το οποίο από πολλούς θεωρείται ο φυσικός διάδοχος του Punto είναι πολύ πιθανό να έχει την μορφή ενός compact crossover και να βασίζεται πάνω στο Opel Mokka (το μοντέλο των φωτογραφιών). Θα χρησιμοποιεί όπως όλα δείχνουν στην πλατφόρμα CMP η οποία βρίσκεται ήδη κάτω από τα Peugeot 2008 και DS3 Crossback.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις ανακοινώσεις που έχει κάνει ήδη η Stellantis η οποία έχει πει ότι η Fiat θα παρουσιάσει ένα νέο μικρό μοντέλο το οποίο θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρίας που θα βασίζεται σε κοινή πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι το νέο αυτοκίνητο θα έχει σίγουρα και υβριδική έκδοση, όπως συμβαίνει με τα αντίστοιχα μοντέλα του γκρουπ Stellantis.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα ονομάζεται Punto, αν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι το αμάξωμά του θα είναι ένα ακόμα compact SUV, τα οποία έχουν μεγάλη εμπορική απήχηση στην Ευρώπη.

Παράλληλα κυκλοφορούν οι φήμες ότι δεν θα ονομάζεται Punto αλλά θα πάρει το όνομα του Uno, με την Fiat να θέλει να αναστήσει ένα από τα πιο εμβληματικά ονόματα στην ιστορία της, που πάει πίσω στην δεκαετία του 1980. Πάντως στην αγορά της Βραζιλίας υπήρχε μέχρι πρόσφατα το όνομα Νovo Uno, κάτι που δείχνει ότι η Fiat δεν έχει ξεχάσει την τεράστια επιτυχία εκείνου του μοντέλου.

Tην ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχουν περισσότερες και πιο ακριβείς πληροφορίες για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, πάνω στο οποίο στηρίζουν πολύ μεγάλες ελπίδες τόσο η Fiat όσο και το γκρουπ Stellantis. Στους μήνες που έρχονται θα αρχίσουν να έρχονται στην επιφάνεια πιο ξεκάθαρα στοιχεία για την μεγάλη επιστροφή της Fiat στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών αγορών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Fiat Tipo Cross, τώρα και σε station wagon και σε έκδοση RED
Δοκιμή: Fiat 500e
Επίσημο: Νέο Fiat Punto το 2023