Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι υψηλές τιμές αποθαρρύνουν

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι υψηλές τιμές αποθαρρύνουν

ΝΕΑ

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι υψηλές τιμές αποθαρρύνουν

ΝΕΑ

Έρευνα έδειξε ότι αυτό που βάζει φρένο στους επίδοξους αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η πικάντικη τιμή τους και όχι η προσφερόμενη αυτονομία.

Advertisement
Advertisement

Το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής άγχος των αγοραστών ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ήταν η αυτονομία που προσφέρει η μπαταρία.

Αυτό το ζήτημα, όμως, φαίνεται πως αρχίζει και αλλάζει καθώς υπάρχει ακόμα ένας παράγοντας που παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου και αυτός είναι η τιμή πώλησης.

Έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες μια μικρή επιβράδυνση στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αυτό ανάγκασε τους ενδιαφερόμενους να προβούν σε μια έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν τι είναι αυτό που κρατάει ακόμα σε σκεπτικισμό τους επίδοξους αγοραστές.

Advertisement
Advertisement

Η αμερικανική S&P Global λοιπόν πήρε την πρωτοβουλία να κάνει μια έρευνα προκειμένου να καταγράψει τις νέες ανησυχίες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, προκύπτει λοιπόν ότι πλέον η σημαντικότερη ανησυχία των αγοραστών έχει να κάνει με τις υψηλές τιμές των ηλεκτρικών, ενώ η αυτονομία έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότερους από τους μισούς καταναλωτές που πήραν μέρος στην έρευνα ανάφεραν ότι οι τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι πολύ υψηλές.

Advertisement

Από την άλλη, το 46% των καταναλωτών ανησυχεί επίσης για τον χρόνο φόρτισης των ηλεκτρικών, ενώ το 44% προβληματίζεται με τη διαθεσιμότητα στους σταθμούς φόρτισης.

Advertisement

Υπάρχουν ωστόσο και θετικά στην έρευνα που έγινε καθώς οι πολίτες στη μεγάλη τους πλειοψηφία αναφέρουν ότι είναι διατεθειμένοι να περιμένουν από 30 έως 60 λεπτά για τη φόρτιση του αυτοκινήτου τους.

Επιπλέον, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα εξοικονομήσουν χρήματα σε καύσιμα, ενώ υψηλά βρέθηκε και η εμπειρία της οδήγησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Πάντως, σε σύγκριση με το 2021 και μια ανάλογη έρευνα, εκείνη την περίοδο το 86% των πελατών είχαν αναφέρει ότι θα αγόραζαν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ τώρα αυτό το ποσοστό έχει μειωθεί στο 67%.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προσοχή στη μπαταρία! Έρχεται χειμώνας…
To Lexus LBX θα έχει και καυτή έκδοση
Οδηγούμε την Lotus Eletre