Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η θρυλική Mercedes SL γίνεται δίλιτρη

Ελλάδα 0:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η θρυλική Mercedes SL γίνεται δίλιτρη

ΝΕΑ

Η θρυλική Mercedes SL γίνεται δίλιτρη

ΝΕΑ

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα έκδοση της Mercedes-Benz SL, που θα έχει τη σφραγίδα της AMG και δίλιτρο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη αλλαγή στο εμβληματικό μοντέλο της Mercedes-Benz, που μέχρι τώρα ο «μικρός» κινητήρας με τον οποίο εφοδιαζόταν, ήταν V6.

Η Mercedes-AMG είχε ανακοινώσει από τον Ιούνιο του 2020 ότι θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό turbo που θα συνδυάζεται με ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V. Η τεχνολογία αυτή εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Garrett και σκοπός ήταν να εξαλειφθεί το turbo lag. Με δυνατότητα περιστροφής έως 170.000 σ.α.λ., το e-turbo διατηρεί την πίεση ακόμα και όταν ο οδηγός δεν πατάει το γκάζι.

Η τεχνολογία αυτή φαίνεται πως βρίσκει το δρόμο για την παραγωγή και όπως όλα δείχνουν, θα είναι αυτή που ως καθοριστικός παράγοντας θα αλλάξει την εικόνα του δίλιτρου βενζινοκινητήρα που έχει την υπογραφή της AMG. Μάλιστα, οι πρώτες φήμες κάνουν λόγο για εφαρμογή στη νέα έκδοση της SL που θα παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Advertisement
Advertisement

Αυτή θα είναι η SL 43 AMG που αναμένεται να έχει απόδοση 390 ίππους στους οποίους θα προστίθνενται όταν χρειάζονται και οι 20 της μίζας-γεννήτρια, ενώ στο μέλλον θα πρέπει να περιμένουμε και μια αντίστοιχη plug in υβριδική εκδοχή, η οποία θα εμφανίζει ακόμα μεγαλύτερη συνολική ισχύ. Η διαφορά πάντως είναι έτσι και αλλιώς μεγάλη για ένα μοντέλο που έχει συνηθίσει το κοινό του σε πολύ μεγαλύτερα σε χωρητικότητα σύνολα, με 6 και 8 κυλίνδρους όπως οι εκδόσεις στις φωτογραφίες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Οι νέες Mercedes-AMG EQE φτάνουν τα 687 άλογα
Mercedes: Αυτόνομη οδήγηση 3ου επιπέδου φέτος
Δοκιμή: DS 4 BlueHDi 130 EAT8

 

Advertisement