Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Επίσημο: Οι νέες Mercedes-AMG EQE φτάνουν τα 687 άλογα

Ελλάδα 19:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Οι νέες Mercedes-AMG EQE φτάνουν τα 687 άλογα

Mobility

Επίσημο: Οι νέες Mercedes-AMG EQE φτάνουν τα 687 άλογα

Mobility

Η γερμανική εταιρία διευρύνει την γκάμα της EQE με δύο κορυφαίες AMG εκδόσεις που έχουν στάνταρ τετρακίνηση και «0-100» σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Μια φορά και έναν καιρό οι εκδόσεις AMG προκαλούσαν ντόρο με τα πολλά άλογα και τους πολύ-κύλινδρους κινητήρες. Στην περίπτωση της EQE τα άλογα παραμένουν πολλά… αλλά είναι αθόρυβα!

Η Mercedes-AMG έκανε ένα διπλό χτύπημα παρουσιάζοντας τις AMG EQE 43 και EQE 53. Σχεδιαστικά, θα μπορούσε να πει κανείς πως οι ηλεκτρικές AMG εκδόσεις δεν δείχνουν τόσο εντυπωσιακές όσο και οι συμβατικές. Και δεν είναι μόνο οι μεγάλες εισαγωγές αέρα ή οι διπλές μπούκες που απουσιάζουν…

Παρά ταύτα, οι κορυφαίες AMG EQE υπόσχονται εκρηκτικές, ηλεκτρικές επιδόσεις χάρη στα δύο σύγχρονα ηλεκτρικά μοτέρ με την επιμέλεια της AMG. Συγκεκριμένα, υπάρχει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα συνθέτοντας μια καλωδιακή 4Matic+ τετρακίνηση που διασφαλίζει το μέγιστο της πρόσφυσης όλων των τροχών.

Advertisement
Advertisement

Και κάπως έτσι η συνδυαστική ισχύς των 626 ίππων (687 στο boost) και η ροπή των 1.000 Nm της EQE 53 περνούν στην άσφαλτο ιδανικά για να δώσουν μια επιτάχυνση (στο πρόγραμμα Race Start) για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα (3,5 δίχως το Plus πακέτο).

Με το στάνταρ πακέτο η τελική ταχύτητα είναι στα 220 χλμ./ώρα, ενώ με το Dynamic Plus το κοντέρ πάει λίγο παραπάνω. Συγκεκριμένα, στα 203 χλμ./ώρα. Στην περίπτωση της EQE 43 η ισχύς είναι στα 476 άλογα, η ροπή στα 858 Nm, το 0-100 στα 4,2 δλ. και η τελική στα 210 χλμ./ώρα.

Advertisement

Η ωφέλιμη χωρητικότητα της μπαταρίας -που αποτελείται από 10 συστοιχίες και από 360 συνολικά στοιχείαείναι στις 90,6 kWh. Ανάλογα με το προφίλ κίνησης υπάρχει βέλτιστη διαχείριση για απόδοση της ισχύος της για να προσφέρει 444-533 χιλιομέτρων αυτονομίας. Ο στάνταρ onboard φορτιστής είναι στα 11 kW, ενώ προαιρετικά υπάρχει ισχυρότερος στα 22 kW.

Advertisement

Την κίνηση του αμαξώματος ελέγχει συνεχώς το ηλεκτρονικό σύστημα AMG Ride Control+, ενώ η ανάρτηση (με τέσσερις συνδέσμους μπροστά, πολλαπλούς πίσω) έχει δεχθεί ενισχύσεις και έχει πιο σφιχτό συνδυασμό στο πρότυπο της AMG. Το AMG Dynamic Select προσφέρει πέντε προγράμματα (τα Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual). Στα Sport η ανάρτηση χαμηλώνει κατά 15 χιλιοστά για βέλτιση αεροδυναμική.

Advertisement

Στάνταρ είναι η ενεργητική τετραδιεύθυνση με τους πίσω τροχούς να στρίβουν έως 3,6 μοίρες αντίθετα από τους μπροστινούς και σε ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα. Τα φρένα είναι ενισχυμένα με εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά, ενώ το απόβαρο είναι στους 2,5 τόνους. Από εκεί και πέρα η γερμανική εταιρία στέκεται ιδιαίτερα στο σύστημα AMG Sound Experience το οποίο αναπαράγει ένα τεχνητό ήχο προσομοιώνοντας τρία διαφορετικά εφέ (τα Balanced, Sport και Powerful).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε προχωρημένο στάδιο η ηλεκτρική Mercedes EQE SUV
Επίσημο: Αυτή είναι η Mercedes-Benz EQE
Επίσημο: Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ με 1.020 Nm! (+video)