Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes: Αυτόνομη οδήγηση 3ου επιπέδου φέτος

Ελλάδα 13:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: Αυτόνομη οδήγηση 3ου επιπέδου φέτος

ΝΕΑ

Mercedes: Αυτόνομη οδήγηση 3ου επιπέδου φέτος

ΝΕΑ

Με τις δοκιμές να μην έχουν σταματήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου, η Mercedes-Benz δια στόματος του CEO της, επιβεβαιώνει τη διάθεσή της για λανσάρισμα της κορυφαίας τεχνολογίας στο Level 3, μέσα στο επόμενο διάστημα.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz θέλει να εισάγει την αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 3 στις ΗΠΑ, εντός των επόμενων 12 μηνών, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος Ola Kallenius.

«Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε την τεχνογνωσία μέσα στους 12 μήνες που ακολουθούν», ανέφερε ο Ola Kallenius κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας το 2021. Η Mercedes διενεργεί δοκιμές στις ΗΠΑ και ανέφερε, χωρίς να παρέχει λεπτομέρειες, πως η τεχνογνωσία θα μπορούσε να προσφερθεί σε μεγάλη κλίμακα.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes ήταν η αυτοκινητοβιομηχανία που έλαβε άδεια για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Level 3, το οποίο αποκαλεί Drive Pilot, το Δεκέμβριο του 2021. Το Drive Pilot μπορεί να λειτουργεί έως τα 60 χλμ./ώρα σε γερμανικούς αυτοκινητόδρομους, που ο Kallenius περιέγραψε ως συνθήκες έντονης κυκλοφορίας. Οι οδηγοί μπορούν να μην έχουν τα χέρια τους στο τιμόνι και να ασχοληθούν με άλλες δραστηριότητες.

Η Mercedes σχεδιάζει να προμηθεύσει την S-Class με το Drive Pilot για πελάτες της στη Γερμανία εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022 και η ίδια λειτουργία θα είναι διαθέσιμη και στο αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν EQS, ανέφερε ο Kallenius. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει προχωρήσει και τις συζητήσεις με τις αρχές στην Κίνα για την εισαγωγή του συστήματος εκεί.

Advertisement

Η αυτονομία Επιπέδου 3 (Level 3) σημαίνει ότι η το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί χωρίς να επεμβαίνει ο οδηγός, με κάποιους περιορισμούς που έχουν να κάνουν με την ταχύτητα κίνησης αλλά και το εύρος κίνησης γενικότερα. Είναι ένα «προχωρημένο» στάδιο αυτονομίας που δίνει αρκετές «ελευθερίες» στην αυτόνομη κίνηση του αυτοκινήτου αλλά έχει ακόμα «δρόμο» μέχρι το κορυφαίο επίπεδο (Level 5).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes EQB 250 στην Ελλάδα (+τιμή)
Συγκριτική δοκιμή: ΒΜW X4 30i xDrive vs Mercedes-Benz GLC Coupe 300de
Η Mercedes βιάζεται να παρουσιάσει τις ηλεκτρικές EQE και EQS

 

Advertisement