Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Tesla συνεχίζει το… βιολί της! (+τιμές)

Ελλάδα 0:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Tesla συνεχίζει το… βιολί της! (+τιμές)

ΝΕΑ

Η Tesla συνεχίζει το… βιολί της! (+τιμές)

ΝΕΑ

Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία επιμένει στην επιθετική μείωση των τιμών της, αναιρώντας -ενίοτε και άμεσα- κάποιες αποφάσεις της.

Advertisement
Advertisement

Ο Ίλον Μασκ έχει ξεκαθαρίσει εδώ και αρκετό καιρό, ότι η Tesla θα προβαίνει σε μείωση των τιμών, όσες φορές και όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Εμπορικά, η επιθετική αυτή στάση έχει δικαιώσει τον ιδιοκτήτη της Tesla, από την άλλη προκαλεί συχνά αναστάτωση στην παγκόσμια αγορά και ενίοτε και ανακολουθία στην ίδια, την αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Tesla αφαίρεσε την (ελαφρώς πιο προσιτή) έκδοση Standard Range, τόσο για το Model S, όσο και για το Model X, από τον ιστότοπό της, μόλις δύο εβδομάδες μετά την παρουσίασή της.

Advertisement
Advertisement

Τον περασμένο μήνα, ένα Tesla Model S Standard Range είχε αρχική τιμή 78.490 δολάρια, ενώ το Model X Standard Range είχε αντίστοιχη τιμή 88.490 δολάρια.

Πλέον και τα δύο έχουν… εξαφανιστεί από τον διαδικτυακό διαμορφωτή της επίσημης ιστοσελίδας της Tesla, αλλά η ιδέα μιας φθηνότερης ναυαρχίδας δεν έχει εγκαταληφθεί εντελώς, επειδή η αυτοκινητοβιομηχανία μείωσε επίσης σημαντικά τις ζητούμενες τιμές των υπόλοιπων επιπέδων εξοπλισμού, καθιστώντας την έκδοση Standard Range περιττή.

Advertisement

Τώρα, το τετρακίνητο Model S με διπλό ηλεκτροκινητήρα ξεκινά από 74.990 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το βασικό μοντέλο X έχει 79.990 δολάρια.

Η τετρακίνητες εκδόσεις Plaid κυμαίνονται από 89.990 δολάρια, με μείωση 18.500 δολάρια, ενώ η αρχική έκδοση του Model S είναι 13.500 δολάρια φθηνότερη, σε σχέση με τον προηγούμενο τιμοκατάλογο. Το αρχικό Model X είναι επίσης 18.500 δολάρια πιο προσιτό από πριν.

Advertisement

Τι γίνεται στην Ελλάδα;

Στην ελληνική αγορά το Model S, με διπλό ηλεκτροκινητήρα, κοστολογείται από 94.990 ευρώ, ενώ η έκδοση Model S Plaid από 109,990 ευρώ. Η μείωση σε σχέση με τον Αύγουστο του 2022 είναι πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς τότε το Model S Plaid κόστοζε από 143.990 ευρώ!

Η τιμή του Model X ξεκινά από 99.990 ευρώ, ενώ για το Model X Plaid από 114.990 ευρώ. Αντίστοιχα εντυπωσιακή είναι η μείωση, σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καθώς η τιμή εκκίνησης για το Plaid, ήταν τα 146.990 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φουλ της τεχνολογίας για το νέο Audi Q6 E-Tron
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Renault Scenic E-Tech Electric
Αποκάλυψη για το Cupra Dark Rebel Concept