Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Tesla έβαλε το ενεργό καπό και στο Model 3

Ελλάδα 11:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Tesla έβαλε το ενεργό καπό και στο Model 3

ΝΕΑ

Η Tesla έβαλε το ενεργό καπό και στο Model 3

ΝΕΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε σε μοντέλο της Tesla, όμως τώρα προστέθηκε σε αυτό που μόλις ήρθε στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Σε συγκεκριμένες αγορές στο παρελθόν, τα Tesla Model S και Model X είχαν επίσης αυτό το ιδιαίτερο και καινοτόμο χαρακτηριστικό.

Πλέον όμως, θα το βλέπουμε και στο ανανεωμένο Tesla Model 3 «Highland» που ήρθε πολύ πρόσφατα στη χώρα μας και σταδιακά παραδίδεται σε αγοραστές.

Το χαρακτηριστικό ονομάζεται «Active Hood» και είναι ένα σύστημα στο ψηλότερο μέρος του καπό που ενεργοποιείται στην περίπτωση σύγκρουσης με πεζό. Σκοπός του είναι ο όσο το δυνατόν μικρότερος τραυματισμός του πεζού στο κεφάλι, ώστε να μην υπάρξει δυστύχημα.

Advertisement
Advertisement

Στα επίσημα έγγραφα του μοντέλου αναγράφεται ότι το σημείο κρούσης του καπό αυξάνει ύψος κατά 80 χιλιοστά όταν αναγνωρισθεί σύγκρουση με πεζό, την ώρα που το Tesla κινείται στα 30-50 χλμ./ώρα.

Με αυτή του την κίνηση, το καπό γίνεται αυτόματα ένα μεταλλικό «μαξιλάρι» για το κεφάλι του άτυχου ή απρόσεκτου ανθρώπου και αυτόματα μειώνεται ο κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού.

Advertisement

Σύμφωνα με το manual του Model 3, μόλις το «Active Hood» ενεργοποιηθεί, η οθόνη βγάζει προειδοποίηση, διότι μετά απαιτείται το αυτοκίνητο να πάει στο κοντινότερο εξειδικευμένο συνεργείο της Tesla (αντιπροσωπεία, εγκεκριμένα συνεργεία κλπ), ώστε να επανατοποθετήσει το καπό στη φυσιολογική του θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με Tesla λεωφορεία η Ελλάδα;
Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το ανανεωμένο Tesla Model 3;
Τι κρύβει η Tesla με την αυτονομία των μοντέλων της;

Advertisement