Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με Tesla λεωφορεία η Ελλάδα;

Ελλάδα 16:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με Tesla λεωφορεία η Ελλάδα;

ΝΕΑ

Με Tesla λεωφορεία η Ελλάδα;

ΝΕΑ

Η εταιρεία του Ίλον Μασκ, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, μπορεί να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός των επικρίσεων, αλλά οι δραστηριότητες της Tesla επεκτείνονται…

Advertisement
Advertisement

Πότε για τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της και πότε για τις αστοχίες των κάποιων προϊόντων της, η Tesla τείνει να εξελιχθεί στην πιο… love to hate εταιρεία του πλανήτη!

Από την άλλη, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποτελεί τον οδηγό των εξελίξεων προς το ηλεκτροκίνητο μέλλον της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς αποτελεί τον βασικό στόχο όλων των ανταγωνιστών της.

Πέραν των -εμπορικά, σίγουρα- επιτυχημένων επιβατικών μοντέλων της, η αμερικάνικη αγορά βρίσκεται εν αναμονή του πολυσυζητημένου (όχι πάντα με θετικό πρόσημο) Cybertruck, ενώ στην κατηγορία των μεγάλων φορτηγών, το Semi, έχει ήδη εδραιώσει την παρουσία του.

Advertisement
Advertisement

Εσχάτως, έχουν φουντώσει ξανά οι συζητήσει για το Tesla Bus, ένα project που εξελίσσεται από το 2016 και για οποίο νέες εικόνες και νέες αναφορές, το φέρνουν ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Που γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, εάν η Tesla αποφασίσει να μπει στο παιχνίδι της μαζικής παραγωγής, όπως οι Κινέζοι, για λεωφορεία κρατικών συγκοινωνιών.

Η Ελλάδα θα αλλάξει όλα τα λεωφορεία της μέσα στην επόμενη πενταετία. Θα είναι όλα ηλεκτρικά. Πρόσφατα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προχώρησε σε συμφωνία, για την προμήθεια, σε πρώτη φάση, 250 ηλεκτρικών λεωφορείων, έως την άνοιξη του 2024.

Advertisement

Πως θα βλέπατε -εφόσον αυτό παραχθεί την επόμενη διετία- να βλέπαμε λεωφορεία της Tesla να κάνουν τα αστικά δρομολόγια; Γιατί όχι. Αλλωστε η Tesla αρέσει στον Ελληνα, με σχεδόν 3500 αυτοκίνητα της να έχουν πουληθεί στη χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι συμβαίνει και τα «γυρίζει» ο Μασκ με την Tesla; (+video)
Δεν έχουν τελειωμό τα παράπονα για τα Tesla
Αποκαλύφθηκε στο Instagram το εσωτερικό του Tesla Cybertruck (+video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement