Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Tesla επισπεύδει το «Project Highland» του Model 3;

Ελλάδα 22:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Tesla επισπεύδει το «Project Highland» του Model 3;

ΝΕΑ

Η Tesla επισπεύδει το «Project Highland» του Model 3;

ΝΕΑ

Η κριτική για την καθυστέρηση ανανέωσης του Model 3 φαίνεται ότι έκανε τα στελέχη της Tesla να ξεκινήσουν νωρίτερα το πρόγραμμα αλλαγής του.

Advertisement
Advertisement

Η διαδικασία για την αλλαγή και αναβάθμιση του Model 3 ονομάστηκε από τα στελέχη τής Tesla με τον κωδικό χαρακτηρισμό «Project Highland».

Όπως έγινε γνωστό, η έναρξη παραγωγής τού επανασχεδιασμένου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου θα ξεκινήσει από την πρώτη Ιουνίου, τρέχοντος έτους, στο Gigafactory της αμερικανικής εταιρείας στην Κίνα.

Για να διασφαλιστεί η μυστικότητα τόσο της διαδικασίας όσο και της εμφάνισης του οχήματος, η Tesla ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου θα απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους το κινητό τηλέφωνό τους όσο βρίσκονται στον χώρο, για να αποτρέψει την πιθανότητα κάποιος από αυτούς να φωτογραφήσει το αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το πως θα είναι το επανασχεδιασμένο Model 3. Ωστόσο, οι διαρροές φωτογραφιών που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς στον παγκόσμιο Τύπο δείχνουν ότι οι αλλαγές στο αμάξωμα θα είναι περιορισμένες, σύμφωνα με ό,τι ισχύει και στην αντίστοιχη διαδικασία για τα Model S και Model X.

Οι ως τώρα γνωστές διαφοροποιήσεις αφορούν στην πιο αεροδυναμική σχεδίαση του εμπρός μέρους και την κατάργηση των προβολέων ομίχλης από τη θέση τους στον εμπρός προφυλακτήρα.

Advertisement

Η βασικότερη διαφοροποίηση στο ανανεωμένο Model 3 θα έχει να κάνει με τον τρόπο κατασκευής του. Για πρώτη φορά στο κινεζικό εργοστάσιο, θα εφαρμοστεί η πρακτική να ενοποιούνται το πάτωμα με τις ενσωματωμένες μπαταρίες με τα ενιαία τμήματα του αμαξώματος που θα διαμορφώνονται από τις μεγάλων διαστάσεων πρέσες («μεγαχύτευση»).

Τέλος, το επανασχεδιασμένο μοντέλο αναμένεται να έχει στον εξοπλισμό του τη σουίτα λογισμικού και ηλεκτρονικής την οποία η Tesla ονομάζει «Hardware 4».

Advertisement

Επίσης, θα διαθέτει αισθητήρες ραντάρ και κάμερες για να ενημερώνει τον οδηγό αλλά και να λειτουργεί το σύστημα ημιαυτόματης οδήγησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Tesla Model 3 ανανεώνεται και δοκιμάζεται
Έξαλλος ο Μάσκ με τις χρεώσεις των Tesla
Video: Επιμένουν να προσπαθούν να βάλουν βενζίνη σε Tesla

 

Advertisement