Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Elon Musk: Να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla;

Ελλάδα 13:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elon Musk: Να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla;

ΝΕΑ

Elon Musk: Να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla;

ΝΕΑ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο παίρνει τη… βοήθεια του κοινού, δηλώνοντας πως θα σεβαστεί απόλυτα τη λαϊκή ετυμηγορία, όποια και αν είναι αυτή.

Πρόθυμος να πουλήσει το 10% των μετοχών της Tesla φέρεται ο ισχυρός άνδρας της, Elon Musk. Μάλιστα, πέταξε το… μπαλάκι στους 62,8 εκ. ακολούθους του στο Twitter, καλώντας τους να αποφασίσουν οι ίδιοι το τι πρέπει να πράξει.

Advertisement
Advertisement

Κατόπιν, λοιπόν, δημοσκόπησης, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 3,5 εκ. χρήστες, το 57,9% τάχθηκε υπέρ της πώλησης, με τον Musk να δεσμεύεται πως θα τηρήσει την λαϊκή ετυμηγορία, όποια και αν είναι αυτή.

Σημειώνεται πως η διενέργεια της συγκεκριμένης δημοσκόπησης έγινε μετά τις φήμες που ήθελαν τον ιδιαίτερα εξωστρεφή επιχειρηματία να φοροδιαφεύγει.

«Τελευταία έγινε πολύς λόγος για μη ρευστοποιημένα κέρδη ως εργαλείο φοροδιαφυγής. Επομένως, προτείνω την πώληση του 10% των μετοχών μου στην Tesla», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.

Advertisement

«Σημειώστε ότι δεν λαμβάνω μισθό σε μετρητά ή μπόνους από πουθενά. Έχω μόνο μετοχές. Επομένως ο μοναδικός τρόπος για μένα να πληρώσω φόρους είναι να πουλήσω μετοχές».

Advertisement

Η εν λόγω πρωτοβουλία του Musk αποτελεί απάντηση στην πρόταση των Δημοκρατικών σχετικά με την επιβολή ειδικής φορολόγησης στους δισεκατομμυριούχους, βάζοντας στο στόχαστρο μετοχές που φορολογούνται μόνο όταν πωλούνται.

Στόχος της συγκεκριμένης πρότασης είναι η άντληση πόρων ώστε να υποβοηθηθεί η ατζέντα κοινωνικών δαπανών του Aμερικανού Προέδρου, Joe Biden.

Advertisement

Ο πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο άσκησε έντονη κριτική, επισημαίνοντας: «Τελικά, ξεμένουν από τα λεφτά που αντλούν από άλλους ανθρώπους και στη συνέχεια έρχονται σε εσένα».

Ο Γερουσιαστής, Ron Wyden, ο οποίος εισηγήθηκε την επιβολή του ειδικού φόρου κατέκρινε την πρωτοβουλία του Musk να καταφύγει στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, λέγοντας ότι «είτε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πληρώνει φόρους, είτε όχι, αυτό δεν πρέπει να αποφασίζεται βάσει κάποιων αποτελεσμάτων ενός poll στο Twitter».

Στις 30 Ιουνίου, η συμμετοχή του Elon Musk στην Tesla έφτανε περίπου τις 170,5 εκατομμύρια μετοχές και η πώληση του 10% θα ανερχόταν σε 20,8 δισεκατομμύρια δολάρια βάσει των τιμών (1.222,09 δολάρια ανά μετοχή) στο κλείσιμο της Παρασκευής, όπως αναφέρει το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο ισχυρός άνδρας της Tesla ήρθε σε κόντρα με τον ΟΗΕ, μετά από δήλωση στελέχους των Ηνωμένων Εθνών ότι Bezos και Musk μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα της πείνας εφόσον δώσουν μικρό μέρους του πλούτου τους.

Ο Musk δήλωσε πρόθυμος να δώσει 6 δισ. δολάρια, αρκεί να λάμβανε τις απαραίτητες εγγυήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι φοβάται ο Elon Musk για το μέλλον της Tesla;
Ναι μεν, αλλά, από τον Elon Musk!
«Επίθεση» στον Elon Musk για… τους καθρέπτες του Cybertruck