Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Taycan είναι ταχύτερη του Model S Plaid στο Nurburgring (+ video)

Ελλάδα 3:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Taycan είναι ταχύτερη του Model S Plaid στο Nurburgring (+ video)

ΝΕΑ

Η Taycan είναι ταχύτερη του Model S Plaid στο Nurburgring (+ video)

ΝΕΑ

Σε ένα σύντομο βίντεο που ανήρτησε η Porsche στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βλέπουμε ότι η ανανεωμένη Taycan συνέθλιψε εμφατικά το ρεκόρ του Tesla Model S Plaid στη διάσημη πίστα.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες για την ανανέωση της Taycan από τους ανθρώπους της Porsche, όπως και αυτές για τη δημιουργία μιας ακόμα ισχυρότερης έκδοσης του αμιγώς ηλεκτρικού πολυτελούς μοντέλου της, επιβεβαιώνονται ξανά.

Αυτή τη φορά με τον πιο εμφατικό τρόπο, με αυτόν που αποδεικνύει το τεχνολογικό βάθος της εταιρείας. Μια ομάδα ανθρώπων της Porsche βρέθηκε στην πίστα του Nürburgring-Nordschleife με την καινούργια έκδοση της Taycan η οποία έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά «περίπου 1.000 ίππους» (sic).

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αυτή θα ονομάζεται Taycan GT. Οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας ανακοίνωσαν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν προπαραγωγής και ο στόχος τους ήταν ένας: Να διαπιστώσουν πόσο γρήγορη είναι στη συγκεκριμένη πίστα και να καταρρίψουν το ρεκόρ ταχύτερου γύρου για ηλεκτρικό επιβατικό παραγωγής το οποίο είχε σημειώσει η Tesla με το Model S Plaid τον Ιούνιο του 2023.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche Taycan όχι μόνο κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα του αμερικανικού μοντέλου αλλά συνέτριψε το ρεκόρ του. Σε ένα σύντομο βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο φαίνεται ότι σταμάτησε το χρονόμετρο στα 7’:07’’.55, όταν το Tesla είχε σημειώσει 7’:25’’.231. Δηλαδή, η Taycan με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες ήταν κατά 17,681 δευτερόλεπτα ταχύτερη, συγκριτικά.

Θυμίζουμε ότι και το Model S Plaid διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνδυαζόμενη ισχύος 1.020 ίππων.

Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, η συγκεκριμένη Taycan είχε ελάχιστες αλλαγές από το μοντέλο παραγωγής οι οποίες αφορούσαν στην ασφάλεια του Λαρς Κερν, του οδηγού εξέλιξης ο οποίος σημείωσε το ρεκόρ στην «Πράσινη Κόλαση». Δηλαδή, είχε μπάκετ κάθισμα και roll bar.

Advertisement

Μένει να δούμε εάν η Tesla θα επιχειρήσει να απαντήσει στην Porsche. Τέλος, το ταχύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής είναι το Rimac Nevera με χρόνο 7’:05’.298 για την συνολική απόσταση της πίστας η οποία είναι 20,8 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Porsche Taycan ανανεώνεται. Τι αλλάζει;
Αυτή η Porsche 911 Targa πήγε σε οπαδό του Star Wars
Οδηγούμε τη νέα Porsche Cayenne S στη Γερμανία