Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι ταξιτζήδες οδηγούν καλύτερα από τα ρομπότ!

Ελλάδα 14:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι ταξιτζήδες οδηγούν καλύτερα από τα ρομπότ!

ΝΕΑ

Οι ταξιτζήδες οδηγούν καλύτερα από τα ρομπότ!

ΝΕΑ

Τα ρομποταξί που κυκλοφορούν ήδη σε πόλεις του εξωτερικού δεν έχουν καταφέρει ακόμα να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού.

Advertisement
Advertisement

Παρά την αυξανόμενη παρουσία των αυτόνομων οχημάτων στους δρόμους, μια νέα μελέτη της J.D. Power δείχνει ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα ρομποτικά ταξί παραμένει περίπλοκη.

Μόνο το 27% των ανθρώπων που ζουν σε πόλεις όπου δοκιμάζονται αυτόνομα οχήματα αισθάνονται άνετα να μοιράζονται το δρόμο μαζί τους και μόλις το 20% των οδηγών σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ είναι άνετα με αυτή την τεχνολογία.

Η μελέτη υπογραμμίζει ότι οι πρώτοι χρήστες, ακόμη και εκείνοι που είναι ενθουσιασμένοι με την τεχνολογία πλήρως αυτόνομης οδήγησης, εκφράζουν δυσαρέσκεια σε διάφορους βασικούς τομείς.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτούς περιλαμβάνονται η τιμολόγηση των υπηρεσιών ρομποταξί, η προσβασιμότητα για επιβάτες με αναπηρία, η υποστήριξη πελατών κατά τη διάρκεια των διαδρομών και η κάλυψη της περιοχής εξυπηρέτησης, αν και το τελευταίο σχετίζεται περισσότερο με τους κανονισμούς παρά με την ίδια την τεχνολογία.

Επιπλέον, ένα εντυπωσιακό εύρημα είναι ότι η πλειονότητα των επιβατών (60%) δεν πιστεύει ότι τα ρομποτάξι είναι ανώτεροι οδηγοί σε σύγκριση με τους ανθρώπους.

Ενώ ορισμένοι εκτιμούν τα αυτόνομα οχήματα για την νομοταγή οδήγηση, πολλοί τα επικρίνουν για τις άσκοπες στάσεις και την πρόκληση συγκρούσεων.

Advertisement

Η J.D. Power υπογραμμίζει τη σημασία της άψογης πρώτης επαφής για την ενίσχυση της αποδοχής των καταναλωτών.

Οι θετικές εμπειρίες που μοιράζονται οι πρώτοι χρήστες είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της βιομηχανίας ρομποταξί, επηρεάζοντας τους μη χρήστες και το ευρύτερο κοινό μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των ειδησεογραφικών μέσων.

Advertisement

Η εξασφάλιση μιας απρόσκοπτης και αξιόπιστης εμπειρίας χρήστη είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση του σκεπτικισμού και την προώθηση της ευρείας αποδοχής των αυτόνομων οχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Κίνα, η αυτόνομη οδήγηση και το ορόσημο του 2035
Μercedes-Benz: Αερόσακοι ειδικά για αυτόνομα αυτοκίνητα
Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα είναι μόνο για τους πολύ πλούσιους

 

Advertisement