Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Subaru βασίζεται στη Toyota για το νέο Forester

Ελλάδα 22:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Subaru βασίζεται στη Toyota για το νέο Forester

ΝΕΑ

Η Subaru βασίζεται στη Toyota για το νέο Forester

ΝΕΑ

Η επόμενη γενιά του ιστορικού SUV της Subaru θα χρειαστεί έξτρα χέρια, για να ολοκληρωθεί και να λανσαριστεί.

Advertisement
Advertisement

Πολύ θα στηριχθεί στην Toyota η Subaru για να κατασκευάσει το επόμενο Forester το 2025. Μάλιστα, οι δύο εταιρείες αναμένεται να λανσάρουν τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2028 τα οποία θα είναι κατασκευασμένα από κοινού.

Αυτό τουλάχιστον παραδέχθηκε ο πρόεδρος και επικεφαλής της Subaru Αμερικής, Τζεφ Γουόλτερς ο οποίος δήλωσε ότι: «Η μπαταρία και τα ηλεκτρικά μέρη που συνοδεύουν τον boxer κινητήρα, είναι της Toyota».

Επίσης, αποκάλυψε ότι η υβριδική έκδοση του Forester θα λανσαριστεί το πολύ έναν χρόνο μετά το στάνταρ μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά την απλή έκδοση, το Subaru Forester λανσάρεται την άνοιξη του 2024 και δεν θα χάσει καθόλου τον χαρακτήρα που όλοι γνωρίζουμε. Θα διαθέτει έναν βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει περίπου 180 ίππους, ενώ η κίνηση θα μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που Subaru και Toyota γίνονται ένα για την κατασκευή μοντέλου. Τόσο το BRZ, όσο και το GT86 έχουν κατασκευαστεί χάρη και στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες. Ένα πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το Subaru Crosstrek.

Advertisement

Όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση και την πιο δυναμική είσοδο της Subaru στο παιχνίδι, ο Γουόλτερς τόνισε ότι τα επόμενα τρία ηλεκτρικά μοντέλα θα έρθουν χάρη στο «alliance» μεταξύ Toyota και Subaru, επομένως αυτή η συνεργασία αυτή έχει πολύ μέλλον ακόμα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Subaru Forester
Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Subaru Solterra;
Οδηγούμε το νέο Subaru Crosstrek στην Αυστρία