Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Subaru Forester

Ελλάδα 0:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Subaru Forester

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Subaru Forester

ΝΕΑ

Το ιστορικό όνομα στην γκάμα της Subaru επιστρέφει ανανεωμένο, διατηρώντας τις κλασικές αξίες της μάρκας και αναβαθμίζοντας τις παροχές σε τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες παρουσιάστηκε η νέα, και έκτη στην σειρά, γενιά του Subaru Forester.

Οι αλλαγές στο αμάξωμα είναι αρκετές, προσδίδοντας έναν πιο μοντέρνο και επιβλητικό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο, χωρίς όμως να χάνει την βασική σχεδιαστική του φιλοσοφία.

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της νέας εμφάνισης είναι η εντυπωσιακή κάθετη μάσκα και οι επανασχεδιασμένοι LED προβολείς που δίνουν μία εντελώς νέα διάσταση στην πρόταση της Subaru.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά το μέγεθος δεν διαφοροποιείται σημαντικά από το προηγούμενο μοντέλο, έχοντας μία μικρή αύξηση τόσο στο μήκος όσο και στο πλάτος.

Εξίσου χαρακτηριστικές είναι και οι αλλαγές στο σαλόνι, όπου τις εντυπώσεις κερδίζει μία μεγάλη κάθετη οθόνη 11,6 ιντσών για το σύστημα infotainment.

Advertisement

Το ψηφιακό πακέτο είναι και αυτό ενημερωμένο με όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε αυτές τις τεχνολογίες, ενώ διατίθεται και όλη η «ομπρέλα» συστημάτων υποβοήθησης Eyesight της Subaru η οποία για αυτή την γενιά είναι αναβαθμισμένη με ευρύτερο οπτικό πεδίο ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει πιο γρήγορα ποδηλάτες και πεζούς.

Advertisement

Καθώς ουσιαστικά μιλάμε για ένα λίγο πιο εκτενές facelift παρά για μία ολοκληρωτικά νέα γενιά, το Forester συνεχίζει να διατηρεί το κλασικό μηχανολογικό υπόβαθρο, με τον επίπεδο κινητήρα των 2,5 λίτρων, το κιβώτιο CVT και την κλασική τετρακίνηση της εταιρίας να δίνουν και εδώ το παρών.

Η ισχύς του τετρακύλινδρου κινητήρα φθάνει τους 183 ίππους, η ροπή τα 241 Nm και το 0-100 χλμ/ώρα γίνεται σε περίπου 8 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Το Forester διατηρεί τα κλασικά off road χαρακτηριστικά του, με μεγάλη απόσταση από το έδαφος ενώ το πιο ενισχυμένο πλαίσιο κατά 10% εξασφαλίζει υψηλότερη στρεπτική ακαμψία αλλά και ακόμα καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Προς το παρόν το νέο Subaru απευθύνεται στην αμερικάνικη αγορά, όμως όταν θα έρθει στην Ευρώπη προς την άνοιξη του 2024 -με τις συνήθεις προσαρμογές στα ευρωπαϊκά δεδομένα- θα εφοδιάζεται και με υβριδικό σύστημα στον κινητήρα, προϊόν συνεργασίας με την Toyota.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Subaru Crosstrek στην Αυστρία
70 χρόνια Subaru: ‘Ένα ταξίδι στο χρόνο
Subaru Forester: Ποιος να συγκριθεί μαζί του;