Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Subaru ετοιμάζει την δική της ηλεκτρική επίθεση με 8 νέα μοντέλα

Ελλάδα 6:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Subaru ετοιμάζει την δική της ηλεκτρική επίθεση με 8 νέα μοντέλα

ΝΕΑ

Η Subaru ετοιμάζει την δική της ηλεκτρική επίθεση με 8 νέα μοντέλα

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρία, σε συνεργασία με την Toyota στοχεύει το 2030 να είναι οι μισές πωλήσεις της σε ηλεκτρικά μοντέλα. Η Subaru σχεδιάζει να πουλήσει 600.000 EV παγκοσμίως μέχρι το 2030 χάρη σε δύο γραμμές παραγωγής στην Ιαπωνία και τουλάχιστον μία ακόμη στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Από τότε που ανέλαβε τον Ιούνιο, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Subaru, Atsushi Osaki, αποφάσισε να κάνει μερικές μεγάλες αλλαγές για τη μάρκα, έχοντας ως στόχο να επιταχύνει τις διαδικασίες για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Ενώ η Subaru είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα παρουσιάσει τέσσερα νέα EV τα επόμενα χρόνια, ο Osaki λέει ότι η εταιρεία θα λανσάρει τώρα οκτώ.

Επιπλέον, αναμένει ότι αυτά τα EV θα ανέρχονται σε 400.000 πωλήσεις ετησίως στις ΗΠΑ, δηλαδή περίπου τις μισές από τις τρέχουσες ποσότητες.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από αυτό, η Subaru σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων και στις ΗΠΑ. Όσο για τον υπόλοιπο κόσμο, η Subaru δήλωσε ότι ελπίζει να πουλήσει 600.000 ηλεκτρικά οχήματα – ή το μισό του παγκόσμιου όγκου της – μέχρι το 2030.

Για να το επιτύχει αυτό, η αυτοκινητοβιομηχανία θα ξεκινήσει την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων στην Ιαπωνία από το 2025, σε μια γραμμή που μπορεί να κατασκευάσει περίπου 200.000 οχήματα ετησίως. Αναμένει να προσθέσει μια άλλη, παρόμοια γραμμή στην Ιαπωνία μέχρι το 2027.

Αν και οι λεπτομέρειες των νέων οχημάτων που θα παράγει παραμένουν άγνωστες, η Subaru δήλωσε στο παρελθόν ότι τα επόμενα τέσσερα EV που θα παρουσιάσει θα είναι crossover.

Advertisement

Κρίσιμη στην όλη μετεξέλιξη της Subaru σε μία πιο εξηλεκτρισμένη γκάμα είναι η συνεργασία της με την Toyota. Παρόλο που η αρχή ήταν δύσκολη με το bZ4X, η συνεργασία της Toyota και της Subaru στον τομέα των EV θα συνεχιστεί.

Αυτή τη φορά, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα κατασκευάσουν ένα crossover τριών σειρών καθισμάτων στο εργοστάσιο της Toyota στο Georgetown του Kentucky, ξεκινώντας από το 2025.

Advertisement

Το bZ4X είχε μετονομαστεί σε Solterra όταν πωλούνταν από τη Subaru, και κατά κύριο λόγο κατασκευάστηκε από την Toyota, η οποία κατέχει το 20% των μετοχών της πρώτης.

Ως το μεγαλύτερο από τα δύο ηλεκτρικά SUV που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, το νέο μοντέλο πιθανότατα θα απευθύνεται σε Αμερικανούς πελάτες.

Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί η Toyota σχεδιάζει να το κατασκευάσει στο εργοστάσιό της στο Κεντάκι και να προμηθεύσει μπαταρίες για αυτό από τις εγκαταστάσεις της στο Liberty της Βόρειας Καρολίνας, που βρίσκονται υπό κατασκευή.

Advertisement

Η Toyota σχεδιάζει να λανσάρει 10 ηλεκτρικά μοντέλα σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2026. Η παραγωγή του μεγάλου ηλεκτρικού της θα ξεκινήσει το 2025, λίγο πριν αρχίσει να κατασκευάζει το αντίστοιχο Subaru.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Subaru BRZ tS: Με αγωνιστικές καταβολές (+video)
Καλοκαιρινές εκπτώσεις από τη Subaru
Πως θα κινηθεί η Toyota για τα ηλεκτρικά της;