Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2022 το νέο μοντέλο της Jeep

Ελλάδα 8:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2022 το νέο μοντέλο της Jeep

ΝΕΑ

Το 2022 το νέο μοντέλο της Jeep

ΝΕΑ

Η Jeep αναμένεται να εκμεταλλευθεί πλήρως την συνεργασία της με το Groupe PSA, εξελίσσοντας ένα νέο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Η συμμαχία της PSA με την FCA Automobiles, με τον κωδικό Stellantis, έχει σίγουρα μεγάλα οφέλη για τις Alfa Romeo και Jeep, καθώς τα μελλοντικά τους μοντέλα αναμένεται να χρησιμοποιήσουν αρκετά στοιχεία, γνωστά μας από τα γαλλικά μοντέλα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Automotive News Europe, η Jeep θα παρουσιάσει μέσα στο 2022 το νέο της μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται επάνω στην αρχιτεκτονική CMP (Compact Modular Platform) και θα τοποθετείται εμπορικά κάτω από το Renegade. Παράλληλα η γκάμα των μοτέρ θα προέρχεται και αυτή από την PSA, με μεγάλες πιθανότητες να περιλαμβάνει τους τρικύλινδρους κινητήρες PureTech των 1,2 λίτρων, όπως και τον πετρελαιοκινητήρα BlueHDi των 1,5 λίτρων.

Advertisement
Advertisement

Στα παραπάνω προσθέστε ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι σε θέση να φιλοξενήσει και ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους έκαστο σε κάθε άξονα, προσφέροντας ένα είδος «έξυπνης» τετρακίνησης. Το νέο baby Jeep θα ακολουθήσει ένα crossover μοντέλο της Alfa Romeo, που θα τοποθετηθεί κάτω από την Tonale και θα φέρει το όνομα Brennero, που θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα. Το ιταλικό μοντέλο θα λανσαριστεί το 2023, ενώ αργότερα μέσα στην ίδια χρονιά σειρά θα πάρει σειρά το αντίστοιχο Fiat. Αμφότερα τα μοντέλα θα κατασκευάζονται στην μονάδα συναρμολόγησης του Tychy στην Πολωνία.

Διαβάστε επίσης:
Η Jeep γιορτάζει 80 χρόνια ιστορίας
Αυτό είναι το διοικητικό συμβούλιο της Stellantis
Έρχεται νέο μεγάλο sedan από την Alfa Romeo

Advertisement