Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η σπάνια Porsche 911 GT1 Strassenversion (VIDEO)

Ελλάδα 1:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η σπάνια Porsche 911 GT1 Strassenversion (VIDEO)

ΝΕΑ

Η σπάνια Porsche 911 GT1 Strassenversion (VIDEO)

ΝΕΑ

Ένα πραγματικό αγωνιστικό με άδεια κυκλοφορίας για δημόσιους δρόμους από την Porsche, που είναι πραγματικά σπάνιο, σε ένα καλογυρισμένο video, είναι πάντα ένα ενδιαφέρον θέμα.

Advertisement
Advertisement

Το επερχόμενο Mercedes-AMG One υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις χάρη στον κινητήρα του που προέρχεται από την F1 αλλά τη δεκαετία του 1990 τα πράγματα ήταν αλλιώς.

Τότε υπήρχαν στην αγορά αγωνιστικά αυτοκίνητα που είχαν ακόμη πιο στενή σύνδεση με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το Porsche 911 GT1 Strassenversion είναι ένα από αυτά ή για την ακρίβεια, είναι ένα από τα 25 που κατασκευάστηκαν προκειμένου το μοντέλο να ομολογκαριστεί για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία GT1. Ο πλησιέστερος ανταγωνιστής του τότε, ήταν η Mercedes-Benz CLK GTR που επίσης είχε παραχθεί σε αντίστοιχα περιορισμένα αντίτυπα και για τον ίδιο λόγο. Είναι αυτονόητο ότι το GT1 Strassenversion είναι ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο αυτοκίνητο και παρά τη σπανιότητα και την αξία του, ο γνωστός παρουσιαστής και πρώην οδηγός αγώνων, Tiff Needell πρόσφατα είχε την ευκαιρία να οδηγήσει ένα, σε κάποιους εντυπωσιακούς δρόμους στη Σκωτία.

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς του 911 GT1 προέρχεται από έναν 3.2 λίτρων 6κύλινδρο boxer που με τη συνδρομή των δύο turbo αποδίδει 536 ίππους στις 7.200 σ.α.λ. Σίγουρα, αυτό μπορεί να μην φαίνεται μεγάλο σαν νούμερο ισχύος στις μέρες μας αλλά από την άλλη, αυτός είναι ένας αγωνιστικός κινητήρας σε ένα αυτοκίνητο με έγκριση τύπου για κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους. Προφανώς και η οδήγησή του, είναι μια πραγματικά αξιοθαύμαστη εμπειρία και έχουμε τη δυνατότητα να το διαπιστώσουμε μέσα από το ενδιαφέρον video που έχουμε εδώ.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Porsche Taycan: Μπήκε driftάρωντας στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness (VIDEO)

Στα χέρια μας πέντε από τις καλύτερες Porsche στην ιστορία της μάρκας

Advertisement