Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η συγχώνευση PSA-FCA δεν θα επηρεάσει τις εταιρίες των ομίλων

Ελλάδα 18:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η συγχώνευση PSA-FCA δεν θα επηρεάσει τις εταιρίες των ομίλων

ΝΕΑ

Η συγχώνευση PSA-FCA δεν θα επηρεάσει τις εταιρίες των ομίλων

ΝΕΑ

Ο Carlos Tavares που θα είναι ο πρόεδρος του υπερ-ομίλου PSA-FCA δήλωσε πως η συγχώνευση δεν θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση ή την εξαφάνιση κάποιας εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Σε δηλώσεις του μετά την επισημοποίηση της συγχώνευσης ο Carlos Tavares τόνισε πως τα ονόματα των εταιριών του νέου υπερ-ομίλου αποτελούν και το μεγαλύτερο όπλο του. Κάθε εταιρία έχει την δική της ιστορία, κουλτούρα και φιλοσοφία οπότε δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αλλοίωση των χαρακτηριστικών ή της δυναμική της.

Αυτό σημαίνει πως το αρχικό πλάνο προβλέπει πως κάθε εταιρία του ομίλου θα συνεχίσει το έως τώρα επιχειρησιακό και λειτουργικό σχεδιασμό της. Οι Ιταλικές θα συνεχίσουν να εδράζουν στην Ιταλία, οι Γαλλικές στη Γαλλία, οι Γερμανικές στη Γερμανία και οι Αμερικάνικες στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον Tavares η συγχώνευση θα επιτρέψει στον νέο υπερ-όμιλο να επεκταθεί σε κάθε παρακλάδι της αγοράς ξεκινώντας από τις πιο πολυτελείς κατηγορίες έως τις πιο εμπορικές αλλά ακόμα και στο κομμάτι των επαγγελματικών οχημάτων. Στόχος θα είναι η βέλτιστη αξιοποίηση της εικόνας και της παράδοσης που έχει κάθε εταιρία σε μια ή και περισσότερες κατηγορίες κάνοντας σαφές πως καμία εταιρία του ομίλου δεν θα περιθωριοποιηθεί ή θα περιοριστεί.

Σαφώς μάλιστα η συγχώνευση θα βοηθήσει στην είσοδο εταιριών της PSA σε αγορές που είναι ισχυρή η παρουσία της FCA και το αντίστροφο δημιουργώντας έτσι ένα ευρύτερο πλαίσιο δραστηριοποίησης. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί μάλιστα και σε επίπεδο τεχνολογίας δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μιας πιο ισχυρής γκάμας αλλά με το όφελος του διαμοιρασμού του κόστους εξέλιξης.