Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Samsung εξελίσσει Big Brother για οδηγούς (+video)

Ελλάδα 8:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Samsung εξελίσσει Big Brother για οδηγούς (+video)

ΝΕΑ

Η Samsung εξελίσσει Big Brother για οδηγούς (+video)

ΝΕΑ

H Samsung παρουσίασε ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα υποβοήθησης της οδήγησης που εντυπωσιάζει με τις δυνατότητές του αλλά και με το πόσο παρεμβαίνει στην καθημερινότητα του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Στην μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών CES που έγινε στο Las Vegas, η Samsung παρουσίασε ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα εικονικής πραγματικότητας και υποβοήθησης του οδηγού, το οποίο εντυπωσιάζει με τις δυνατότητές του.

Στο video που έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρία βλέπουμε ότι το σύστημα αυτό αποτελεί ουσιαστικά έναν “Μεγάλο Αδελφό”, αφού γνωρίζει από πριν όλα όσα συμβαίνουν στον οδηγό και τις επιθυμίες του για την διαδρομή.

Τον υποδέχεται έχοντας ήδη καταγράψει την διάθεσή του με βάση την ποιότητα του ύπνου του, τους σφυγμούς του και την γενική κατάσταση του σώματος. Επιλέγει μία από τις συνηθισμένες διαδρομές και την ακολουθεί με βάση το πρόγραμμα.

Advertisement
Advertisement

Στην πορεία συστήνει στον οδηγό τις στάσεις που πιθανόν να επιθυμούσε να κάνει, όπως για παράδειγμα το σημείο από όπου παίρνει τον καφέ του, ή τα εστιατόρια. Όπως είναι φυσικό διαθέτει αυτόνομη οδήγηση η οποία αναλαμβάνει να κινεί το αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο την ώρα που το σύστημα έχει οργανώσει την βιντεοκλήση με τους συνεργάτες στο γραφείο.

Μετά από πολλές συμβουλές (κατάσταση του καιρού και του δρόμου, ζώα που κινούνται εμπρός) αλλά και έξυπνες ιδέες όπως αυτή του να “βλέπει” το σύστημα εμπρός από το φορτηγό που προπορεύεται, το σύστημα τελικά φέρνει το αυτοκίνητο στο σημείο που έχει επιλεγεί.

Advertisement

Δείτε το video και ετοιμαστείτε από τώρα για μία νέα εποχή της αυτοκίνησης η οποία θα είναι πραγματικότητα σε λιγότερο από μία δεκαετία. Τώρα αν όλο αυτό που βλέπουμε να προτείνει η Samsung έχει και τα στοιχεία της οδήγησης όπως τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αυτό μάλλον δεν έχει και τόση σημασία.

Advertisement

Το μέλλον έχει ήδη ξεκινήσει, και εμείς θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε έναν θαυμαστό όσο και κάπως ενοχλητικό νέο κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συμφωνία-ορόσημο μεταξύ Hyundai και Samsung για κατασκευή ημιαγωγών;
Tesla: Ασφαλέστερα αυτόνομα αυτοκίνητα με την υπογραφή της Samsung
Έξυπνο σύστημα προβολέων αυτοκινήτων

Advertisement