Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla: Ασφαλέστερα αυτόνομα αυτοκίνητα με την υπογραφή της Samsung

Ελλάδα 15:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tesla: Ασφαλέστερα αυτόνομα αυτοκίνητα με την υπογραφή της Samsung

ΝΕΑ

Tesla: Ασφαλέστερα αυτόνομα αυτοκίνητα με την υπογραφή της Samsung

ΝΕΑ

Tesla και Samsung φαίνεται πως έδωσαν τα χέρια για την κατασκευή της νέας γενιάς μικροεπεξεργαστών αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Σε επέκταση της τρέχουσας συνεργασίας της με τον κορεατικό κολοσσό κατασκευής ηλεκτρονικών, Samsung, φαίνεται προχωρά η Tesla, με στόχο τη βελτίωση των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης που ενσωματώνονται στα μοντέλα της.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο Korea Economic Daily, η Samsung θα είναι αυτή που θα παράγει για λογαριασμό της Tesla τον νέας γενιάς μικροεπεξεργαστή hardware 4 (HW 4.0), μιας και προτιμήθηκε από τον Elon Musk, έναντι της επίσης κορυφαίας εταιρείας κατασκευής μικροτσίπ Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC).

«Οι Tesla και Samsung εργάζονται πάνω στο design και σε δείγματα του μικροεπεξεργαστή από τις αρχές του έτους. Μόλις πρόσφατα, η Tesla αποφάσισε να αναθέσει την παραγωγή του HW 4.0 μικροεπεξεργαστή αυτόνομης οδήγησης στη Samsung. Πρόκειται για μια κλεισμένη συμφωνία», αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Hardware 4 θα αντικαταστήσει το Hardware 3 που χρησιμοποιείται από τα υφιστάμενα μοντέλα της, με τον Elon Musk να ευελπιστεί πως ο νέος μικροεπεξεργαστής, που είναι επίσης γνωστός ως Full Self Driving Computer 2, θα συνδράμει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των συστημάτων πλήρους αυτόνομης οδήγησης.

«Θα είναι κατά 1.000% πιο ασφαλής», από έναν οδηγό, ξεπερνώντας κατά πολύ σε αποδοτικότητα το υφιστάμενο Full Self Driving Computer 1 που είναι κατά 300% ασφαλέστερο, είναι οι εκτιμήσεις του κραταιού άνδρα της Tesla.

Advertisement

Όπως προσθέτει, η Korea Economic Daily, ο νέος μικροεπεξεργαστής θα παράγεται στο εργοστάσιο της Samsung στην πόλη Hwaseong της Νότιας Κορέας και θα χρησιμοποιεί τεχνολογία παραγωγής τσιπ των 7 νανομέτρων.

Η Tesla αποφάσισε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Samsung αφού πρώτα εξέτασε τα κόστη παραγωγής, τη διαθεσιμότητα της τεχνολογίας και τις προοπτικές μακροπρόθεσμης συνεργασίας.

Advertisement

Ο νέος μικροεπεξεργαστής αυτόνομης οδήγησης θα ενσωματώνεται πρώτα στο επικείμενο, πολυαναμενόμενο Cybertruck που θα αποκαλυφθεί στα τέλη του 2022, έχοντας ήδη λάβει 1,2 εκ. προπαραγγελίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέος και ακριβός μπελάς για Tesla και Elon Musk
Tesla «χτύπησε» 5 αστυνομικούς
Το SUV της Samsung

Advertisement