Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Ρώσοι ολιγάρχες θα πρέπει να ξεχάσουν τις Ferrari

Ελλάδα 10:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Ρώσοι ολιγάρχες θα πρέπει να ξεχάσουν τις Ferrari

ΝΕΑ

Οι Ρώσοι ολιγάρχες θα πρέπει να ξεχάσουν τις Ferrari

ΝΕΑ

Μέσα στις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι δυτικές κυβερνήσεις στην Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία είναι και η απαγόρευση πώλησης πολυτελών αυτοκινήτων. Και ίσως αυτό να πονέσει περισσότερο από ότι φαίνεται αρχικά.

Advertisement
Advertisement

Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι διαφόρων επιπέδων και έχουν ως στόχο να δυσκολέψουν την ζωή των Ρώσων με απώτερο σκοπό να πιέσουν τον Πούτιν για να διακόψει τον πόλεμο.

Κάποιες από αυτές τις κυρώσεις θα έχουν επιπτώσεις και στην ποιότητα ζωής και τις ανέσεις που απολαμβάνουν οι πλούσιοι της Ρωσίας, οι οποίοι -θεωρητικά- έχουν μεγάλη επιρροή στην ρωσική κυβέρνηση.

Ήδη οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν σταματήσει την ντόπια παραγωγή αυτοκινήτων και οι περισσότερες έχουν σταματήσει τις εξαγωγές τους στην Ρωσία.

Advertisement
Advertisement

Όμως πλέον μπαίνουν στο τραπέζι και οι μάρκες πολυτελείας, οι οποίες και αυτές σύντομα θα ακολουθήσουν το γενικότερο ρεύμα των κυρώσεων.

Με τη νέα πρόταση που έχει τεθεί στο τραπέζι από την ΕΕ θα απαγορευθεί η εξαγωγή αυτοκινήτων που κοστίζουν πάνω από το όριο των 50.000 ευρώ στην Ρωσία. Αυτό αφορά μάρκες όπως οι Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Ferrari, Lamborghini και άλλες.

Advertisement

Η απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα, όμως αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Αν όντως παρθεί αυτή η απόφαση, αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί τις συγκεκριμένες εταιρίες, καθώς η παραγωγή που προβλεπόταν για την Ρωσία θα πάει σε άλλες αγορές, όπου σημειώνοντας τεράστιες καθυστερήσεις στις παραδόσεις λόγω έλλειψης ημιαγωγών.

Advertisement

Τώρα αν η έλλειψη σε Ferrari και Lamborghini (αλλά και McDonalds και Instagram) είναι σε θέση να σταματήσει τα όπλα και τον τρόμο του πολέμου μένει να το δούμε. Αν και δεν έχουμε και μεγάλες προσδοκίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ουκρανία: Ανθρωπιστική βοήθεια από την Honda
Η εισβολή στην Ουκρανία φρενάρει τις VW και Porsche
CIA-FSB: Ο μυστικός πόλεμος για την εισβολή στην Ουκρανία