Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Rolls-Royce αποχαιρετά τον V12 και τα Coupe

Ελλάδα 14:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Rolls-Royce αποχαιρετά τον V12 και τα Coupe

ΝΕΑ

Η Rolls-Royce αποχαιρετά τον V12 και τα Coupe

ΝΕΑ

Εν είδη αποχαιρετισμού του V12 κινητήρα αλλά και των Coupe μοντέλων, η Rolls-Royce λανσάρει μια πολύ περιορισμένης παραγωγής έκδοση της Wraith.

Advertisement
Advertisement

Το όνομα της ειδικής αυτής έκδοσης της Wraith είναι Black Arrow και με αυτή, κλείνει ο κύκλος των V12 κινητήρων αλλά και των Coupe μοντέλων για τη Rolls-Royce.

Η Rolls-Royce Wraith παρουσιάστηκε το 2013 ως το μοντέλο που θα διαδεχόταν την Phantom Coupe στη γκάμα της εταιρείας. Τώρα, δέκα χρόνια μετά, η Rolls-Royce ετοιμάζει το τέλος της Wraith με μια τελική έκδοση περιορισμένης φυσικά παραγωγής. Το ότι θα «τελείωνε» το μοντέλο, δεν είναι κάτι το νέο, μια και έχουμε κατ’ επανάληψη αναφερθεί στη Spectre.

Advertisement
Advertisement

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα έρθει στη γκάμα της Rolls-Royce μέσα στο 2024. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία για την τελική έκδοση της Wraith, την Black Arrow, είναι το ότι θα παραχθεί σε μόλις 12 μονάδες- ως ειδική μνεία στους κυλίνδρους του κινητήρα που «τελειώνει» μαζί με το μοντέλο.

Για την Black Arrow, η Rolls-Royce διέθεσε περί τους 18 μήνες δοκιμών προκειμένου να καταλήξει σε αυτή την ιδιαίτερη διχρωμία του αμαξώματος, με το συνδυασμό του Celebration Silver και του Black Diamond χρώματος να έχει υποστεί ειδική επεξεργασία προκειμένου να δίνει αυτό το λαμπερό εφέ. Τη μεγάλη διαφορά ωστόσο, κάνει η χρήση του έντονου κίτρινου σε ορισμένα σημεία του αμαξώματος.

Advertisement

Η ίδια απόχρωση κοσμεί τη βάση του Spirit of Ecstasy που δεσπόζει στο πάνω μέρος της μάσκας, η οποία αποτελεί παραπομπή σε ένα αυτοκίνητο που έκανε ρεκόρ ταχύτητας τη δεκαετία του 1930, με την ονομασία Thunderbolt, το οποίο χρησιμοποιούσε ένα ζεύγος V12 κινητήρων της Rolls-Royce για να πετύχει μέγιστη ταχύτητα 575 χλμ./ώρα στα αχανή Salt Flats του Bonneville.

Η αντίθεση που δημιουργεί η χρήση του έντονου κίτρινου χρώματος, συνεχίζεται και στην καμπίνα του μοντέλου, όπου τα κίτρινα καθίσματα και οι αντίστοιχες λεπτομέρειες στο ταμπλό, το τιμόνι και τα πάνελ των θυρών, δημιουργούν μια πολύ ιδιαίτερη εικόνα. Ανάμεσα στις λεπτομέρειες που κάνουν την τελική αυτή έκδοση του μοντέλου να ξεχωρίζει, είναι και το κάλυμμα του κινητήρα.

Advertisement

Αυτό είναι κατασκευασμένο από ένα κομμάτι γυαλισμένο μέταλλο και έχει πάνω του ως κόσμημα, την πλακέτα που περιλαμβάνει το «V12» και την επιγραφή «Final Coupe Collection». Μηχανολογικά, η Black Arrow έκδοση, δεν έχει κάποια διαφορά από τις υπόλοιπες, κάτι που σημαίνει πως ο V12 των 6,6 λίτρων αποδίδει και πάλι 624 ίππους και 870 Nm ροπής.

Advertisement

Με την απόδοση αυτή, η Wraith χρειάζεται μόνο 4,4 δευτερόλεπτα για να φτάσει στα 100 χλμ./ώρα από στάση , ενώ η τελική ταχύτητα είναι και πάλι περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα. Ακόμα δεν υπάρχουν λεπτομέρειες περί κόστους της συγκεκριμένης ιδιαίτερα περιορισμένης έκδοσης, της οποίας και τα 12 κομμάτια έχουν ήδη πουληθεί όπως ισχυρίζεται η Rolls-Royce– και εμείς δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Kia EV5 θα μπορούσε να είναι ο διάδοχος του Sportage
Πρώτη επαφή με το νέο ηλεκτρικό Ford Explorer (+video)
Το μοντέλο που ήταν έκπληξη ακόμη και για την εταιρία του