Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Renault ετοιμάζει ηλεκτρικό που θα κοστίζει λιγότερο από 20.000€

Ελλάδα 15:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Renault ετοιμάζει ηλεκτρικό που θα κοστίζει λιγότερο από 20.000€

Mobility

Η Renault ετοιμάζει ηλεκτρικό που θα κοστίζει λιγότερο από 20.000€

Mobility

Ο Luca de Meo ξεκινά ένα εταιρικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει περικοπές για τη Renault αλλά και την παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα φτάνει στην αγορά με κόστος μικρότερο των 20.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Ο Luca de Meo, ο νέος διευθύνων σύμβουλος, βρήκε επίσης τον νεολογισμό «RENAULuTion» για να τον χρησιμοποιήσει ως τίτλο της αναμόρφωσης την οποία θέλει να κάνει στην Renault.

Με ένα εσωτερικό έγγραφο το οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα Les Echos, ο Luca de Meo υπενθυμίζει στο προσωπικό της Renault τους στόχους που έχει θέσει για το άμεσο μέλλον προκειμένου η εταιρεία να επιστρέψει σε ικανοποιητική κερδοφορία. Για να προκύψει μεγαλύτερη κερδοφορία, ο Luca de Meo θα χρησιμοποιήσει δύο κεντρικούς άξονες δράσης: την αναβάθμιση των οχημάτων στη γκάμα της μάρκας και την περικοπή του κόστους σε όλα τα επίπεδα. Πριν από την άφιξή του, ο Losange είχε ήδη παρουσιάσει ένα σχέδιο για τη μείωση του κόστους κατά δύο δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2022. Σχετικά με το πρόγραμμα αυτό, ο Luca de Meo ανέφερε πως «ίσως χρειαστεί να προχωρήσουμε περισσότερο από το αναμενόμενο. Το σχέδιο του 2022 είναι μια γενική κατεύθυνση και όχι ο τελικός προορισμός, το αποτέλεσμα».

Advertisement
Advertisement

Ο Luca de Meo θα μπορούσε να μειώσει πολύ περισσότερο το εργατικό δυναμικό, ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί 15.000 περικοπές θέσεων εργασίας. Για να εξοικονομήσει χρήματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος σκοπεύει να αναθεωρήσει ακόμα και τη στρατηγική διεθνοποίησης του ομίλου. Ο Luca de Meo θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις και ταυτόχρονα, τα περιθώρια κέρδους. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο de Meo θεωρεί case study την επιτυχία του Peugeot 3008 και δεν διστάζει να αναφέρει την PSA ως παράδειγμα: «Η PSA είχε σχεδόν χρεοκοπήσει πριν από πέντε χρόνια. Η εταιρεία είναι σήμερα σημείο αναφοράς στην κατηγορία αλλά και ως προς την κερδοφορία». Ένας από τον κυριότερους στόχους για τη Renault έτσι όπως τίθεται από τον de Meo είναι η παραγωγή κάποιων κερδοφόρων ηλεκτρικών οχημάτων, με το φθηνότερο από αυτά να φτάσει στην αγορά με τιμή μικρότερη των 20.000 ευρώ.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Δεν αγοράζουμε μόνο Γαλλικές φρεγάτες και Rafale…

Πρώτο στις πωλήσεις του Αυγούστου το Renault Clio

Advertisement

Αυτές είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο Luca de Meo στη Renault