Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Ελλάδα: Λατρεία για τα Γαλλικά…

Ελλάδα 18:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ελλάδα: Λατρεία για τα Γαλλικά…

ΑΓΟΡΑ

Ελλάδα: Λατρεία για τα Γαλλικά…

ΑΓΟΡΑ

Αυξημένο μερίδιο εμφανίζουν οι πωλήσεις των γαλλικών αυτοκινήτων στη χώρα μας τη φετινή χρονιά, κάνοντας πράξη τη φράση «Ελλάς-Γαλλία συμμαχία».

Advertisement
Advertisement

Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των Ελλήνων αγοραστών τα τελευταία χρόνια για τα Γαλλικά αυτοκίνητα, που τα έχει φέρει σε πολύ υψηλές θέσεις στις πωλήσεις σε αντίθεση με το παρελθόν. Βέβαια σε αυτη τη ραγδαία αύξηση το σημαντικότερο ρόλο έχει παίξει η Peugeot, η οποία τα τελευταία χρόνια φιγουράρει στις πρώτες θέσεις…

Συγκρίνοντας λοιπόν τα μερίδια πωλήσεων στην Ελλάδα των γαλλικών μαρκών (Citroen DS, Peugeot, RenaultDacia*) τη φετινή χρονιά με πριν από 2 και 3 χρόνια βλέπουμε μια σαφέστατη άνοδο.

Ειδικότερα, από το 17% που ήταν το συνολικό μερίδιο των Γάλλων στην Ελλάδα το 2017, το 2018 αυξήθηκε στο 18,6% και πλέον το 2020 έχει φτάσει στο 19,9% με σαφείς ανοδικές τάσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Peugeot με μερίδιο 10% ηγείται των γαλλικών μαρκών, προσφέροντας αυτοκίνητα με ξεκάθαρα premium και παράλληλα hi-tech χαρακτήρα, ακολουθούμενη από τη Citroen (μαζί με τη DS) με μερίδιο 5,3%, την Renault με 2,8% και την συνεχώς αναπτυσσόμενη Dacia με μερίδιο 1,8%.

*με ρουμάνικη ιστορία, αλλά εδώ και 21 χρόνια ανήκει στη Renault χρησιμοποιώντας πλήρως γαλλική τεχνογνωσία

Advertisement

 

Διαβάστε ακόμα:

Advertisement

Peugeot e-208: Με την δύναμη του ηλεκτρισμού

INITIALE PARIS: H πολυτελής εκδοχή του Renault Clio

Νέα προωθητική ενέργεια School ‘n’ cool by Citroen 

Advertisement