Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πρώτη Singer 911 DLS είναι έτοιμη προς παράδοση

Ελλάδα 8:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πρώτη Singer 911 DLS είναι έτοιμη προς παράδοση

ΝΕΑ

Η πρώτη Singer 911 DLS είναι έτοιμη προς παράδοση

ΝΕΑ

Η Singer ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά πως η πρώτη από τις 75 συνολικά 911 DLS περιμένει το νέο της ιδιοκτήτη.

Advertisement
Advertisement

Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ το 2018, ελάχιστοι γνώριζαν ότι η Singer είναι ένας κατασκευαστής με έδρα την Καλιφόρνια που ειδικεύεται στις μετατροπές παλαιών σπορ μοντέλων, όπως η χαρισματική Porsche 911 (964).

Τρία χρόνια μετά την επίσημη εμφάνιση της 911 DLS (Dynamics and Lightweight Study) και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της Singer, Rob Dickinson ανακοινώνει ότι το πρώτο μοντέλο της αερόψυκτης Porsche βγήκε από την γραμμή παραγωγής και είναι έτοιμο να παραδοθεί στον τυχερό ιδιοκτήτη. Μάλιστα ο ίδιος ο Dickinson είχε την ευκαιρία να κάνει τις τελευταίες απαραίτητες δοκιμές, δηλώνοντας εμφανώς τον ενθουσιασμό του για το νέο δημιούργημα.

Advertisement
Advertisement

Η Singer 911 DLS θα παραχθεί σε μόλις 75 αντίτυπα και θα συναρμολογείται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Μεγ. Βρετανία. Για να δημιουργηθεί η Singer συνεργάστηκε με τρανταχτά ονόματα και κατασκευαστές από τον χώρο της αυτοκίνησης και των motorsport, όπως οι Williams Advanced Engineering, Bosch, Michelin, Brembo, Hewland και BBS Motorsports.

Κάτω από το πλήρως carbon αμάξωμα βρίσκεται ένας νέος αερόψυκτος, ατμοσφαιρικός εξακύλινδρος boxer κινητήρας 4,0 λίτρων, που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τον αείμνηστο μηχανικό και πνευματικό πατέρα του συγκεκριμένου μοτέρ, Hans Mezger. Χάρη στις ειδικές τροποποιήσεις, η ισχύς του φτάνει τους 500 ίππους, ενώ μπορεί να στροφάρει έως και τις 9.000 σ.α.λ.

Advertisement

Φυσικά, οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ, καθώς η 911 DLS έχει υποστεί την απαραίτητη δίαιτα, με το συνολικό βάρος να φτάνει τα 990 κιλά, ενώ ανάλογη της κατασκευής είναι και η τιμή που φτάνει τα 1,8 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης:
Μια Porsche 356 «χτισμένη» σε πλαίσιο 911 SC (render)
Παιχνίδι στο χιόνι με το Cyan Racing P1800 (VIDEO)
Ένα άψογο Chevrolet Bel Air του 1955 με V8 και 525 ίππους

Advertisement