Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι προηγμένοι ψηφιακοί ήχοι της Porsche Taycan (video)

Ελλάδα 19:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι προηγμένοι ψηφιακοί ήχοι της Porsche Taycan (video)

ΝΕΑ

Οι προηγμένοι ψηφιακοί ήχοι της Porsche Taycan (video)

ΝΕΑ

Η Porsche έχει συνεργαστεί με τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής επαγγελματικών συστημάτων ήχου υψηλής ποιότητας, παρέχοντας στους επιβάτες μια μοναδική ακουστική εμπειρία.

Advertisement
Advertisement

Ο ηλεκτρικός… πύραυλος της Porsche, που ακούει στο όνομα Taycan, έχει εδραιωθεί στην παγκόσμια αγορά, ενώ έχει αποκτήσει και οπαδούς και στη χώρα μας. Αδιάψευστο μάρτυρα συνιστούν οι πωλήσεις 12 αντιτύπων, μέχρι τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Τα νούμερα του μοντέλου είναι ασύλληπτα: Η ισχυρότερη εκδοχή του, Turbo S, επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 2,8 sec, με την τελική ταχύτητα να είναι περιορισμένη στα 260 χλμ./ώρα

Τα εύσημα, φυσικά, αποδίδονται στα δύο ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν συνδυαστική ισχύ 761 ίππων και 1050 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Στην εξίσωση πρέπει να προστεθεί και ο χαμηλότερος συντελεστής οπισθέλκουσας για (2,2) σε μοντέλο της Porsche, ο οποίος συγκροτείται μέσω του ειδικά διαμορφωμένου πατώματος, αλλά και των λειτουργιών Porsche Active Aerodynamics που περιλαμβάνουν ενεργό πίσω σπόιλερ και ενεργούς εμπρός αεραγωγούς.

Κρυστάλλινος ήχος

Advertisement

Ένα από τα μεγάλα ατού της Taycan -ελέω της ηλεκτρικής υπόστασής του- είναι πως είναι ιδιαίτερα αθόρυβη κατά την κίνησή της. Για κάποιους αυτό συνιστά μειονέκτημα, και έτσι η Porsche την έχει εξοπλίσει με το σύστημα Porsche Electric Sport Sound, το οποίο παρέχει έναν τεχνητό ήχο, με καθαρόαιμη σπορ χροιά.

Στην αντίπερα όχθη, όσοι… λατρεύουν την αθόρυβη κίνηση της Taycan μπορούν να επωφεληθούν από το ιδιαίτερα προηγμένο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου, το οποίο παρέχει κρυστάλλινο ήχο.

Advertisement

Πώς, όμως, επιτυγχάνεται αυτός; Σε βίντεο που δημοσίευσε η εταιρεία στο επίσημο κανάλι της στο Youtube μας καθιστά μάρτυρες της διαδικασίας… σύνθεσης του τέλειου ήχου.

Όπως αναφέρεται, το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας πιστώνεται στην τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί. Σημαντική είναι η συνεισφορά της διεθνούς φήμης εταιρείας κατασκευής επαγγελματικών συστημάτων ήχου υψηλής ποιότητας Bose, όπως και της επίσης δημοφιλούς εταιρείας Burmester, από κοινού με την οποία χρησιμοποιούνται στοιχεία από τα οικιακά συστήματα ήχου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σύστημα Air Motion Transformer (τύπος ηλεκτροακουστικού μετατροπέα).

Advertisement

Μεταξύ άλλων, έχουν αξιοποιηθεί καλύμματα ηχείων, σχεδιασμένων με τέτοιο τρόπο ώστε ο ήχος να εκπέμπεται πιο απρόσκοπτα και να μην υπάρχει ο παραμικρός ενοχλητικός τόνος.  Την ίδια ώρα ο ήχος φτάνει με άρτιο τρόπο στο αυτί χωρίς την παραμικρή απώλεια.

Ακολουθεί το εντυπωσιακό βίντεο της Porsche:

Διαβάστε επίσης:

Τα αυτοκίνητα του Ντιέγκο Μαραντόνα

Λεμπρόν Τζέιμς: Τα αυτοκίνητα του “Βασιλιά”

Παιχταράδες στο γήπεδο, άμπαλοι στο τιμόνι