Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche που -ευτυχώς- δεν υπήρξε ποτέ!

Ελλάδα 5:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche που -ευτυχώς- δεν υπήρξε ποτέ!

ΝΕΑ

Η Porsche που -ευτυχώς- δεν υπήρξε ποτέ!

ΝΕΑ

Κάθε εταιρία έχει και τις δικές της γκρίζες σελίδες στην σχεδίαση αυτοκινήτων. Και ένα ανοιχτό SUV ήταν η πιο άτυχη στιγμή στην ιστορία της Porsche.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα που συνδέονται με την αναγέννηση μιας μάρκας. Και η Cayenne υπήρξε ένα τέτοιο αυτοκίνητο για την Porsche. Παρά το ότι δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους φανατικούς της εταιρίας, αποτέλεσε μία σημαντική εμπορική επιτυχία και έδωσε το φιλί της ζωής σε μία εταιρία που βρισκόταν σε αδιέξοδο στα τέλη του προηγούμενου αιώνα.

Η Porsche γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια της Cayenne και ανάμεσα στις διάφορες εκδηλώσεις μας θυμίζει και μία έκδοση που δεν είδε ποτέ το φως της παραγωγής.

Πρόκειται για μία cabrio έκδοση, η οποία προσπαθεί να συνδυάσει, όχι και με ιδιαίτερη επιτυχία, τον χαρακτήρα του SUV με ένα ανοιχτό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την Porsche, η εταιρία σκεφτόταν από την πρώτη στιγμή να παρουσιάσει διαφορετικές εκδόσεις του αυτοκινήτου. Οι τρεις επιλογές που είχαν προκριθεί μία κουπέ, μία μακρύτερη έκδοση με τρεις σειρές καθισμάτων και μία cabrio.

H Porsche αποφάσισε να προχωρήσει την cabrio και έτσι δημιουργήθηκε το Package Function Model που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Μάλιστα οι σχεδιαστές δυσκολεύτηκαν με το πίσω μέρος, και έτσι κατέληξαν σε τρία διαφορετικά σχέδια που συνυπάρχουν!

Advertisement

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο δεν οδηγείται καθώς δεν έχει διάφορα απαραίτητα εξαρτήματα και τις ενισχύσεις στο πλαίσιο που είναι απαραίτητες για να βγει στον δρόμο.

Advertisement

Η οροφή ήταν υφασμάτινη και έμπαινε σε ειδική θήκη στο πίσω μέρος. Τα πλευρικά παράθυρα κατέβαιναν μέχρι κάτω και οι δύο πόρτες είχαν μεγαλύτερο μήκος κατά 20 εκατοστά σε σχέση με τη νορμάλ Cayenne.

Η οροφή ήταν χειροκίνητη, αν και η Porsche δούλευε πάνω σε έναν ηλεκτρικό μηχανισμό. Τελικά το αυτοκίνητο δεν βγήκε στην παραγωγή γιατί οι άνθρωποι της Porsche αντιλήφθηκαν ότι δεν θα είχε κάποιο εμπορικό αντίκρισμα. Επίσης δεν ήταν σίγουροι ότι το σχέδιο θα άρεσε στο κοινό της εταιρίας.

Advertisement

Όπως αποδείχτηκε η απόφαση αυτή ήταν κάτι παραπάνω από σωστή. Και -ευτυχώς- αυτή η παράδοξη και αρκετά περίεργη αισθητικά Porsche δεν είδε ποτέ το φως της παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Porsche Cayenne «έκλεισε» τα 20!
Είκοσι χρόνια Porsche Cayenne (+video)
Νέα Porsche Cayenne Turbo GT: Θηρίο 640 ίππων (video)