Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Porsche Cayenne «έκλεισε» τα 20!

Ελλάδα 14:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Porsche Cayenne «έκλεισε» τα 20!

ΝΕΑ

H Porsche Cayenne «έκλεισε» τα 20!

ΝΕΑ

Ένα από τα πλέον πετυχημένα μοντέλα στην ιστορία της Porsche, είναι αναμφίβολα το πρώτο SUV μοντέλο της εταιρείας που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια στην αγορά.

Advertisement
Advertisement

Η Cayenne είναι ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της Porsche, ενώ θεωρείται πως ήταν αυτό που έσωσε την εταιρεία από τη χρεωκοπία.

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του μοντέλου και πριν την επίσημη παρουσίασή του, η Porsche έφτασε πραγματικά στα άκρα για να κρατήσει μακριά από τα «περίεργα μάτια» και τελείως μυστική την εξέλιξη της Cayenne. Το μοντέλο που τότε ήταν γνωστό ως Project Colorado, δεν εξελίχτηκε στο Weissach- σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της Porsche εκείνη την εποχή. Ενδεικτικό της διάθεσης της Porsche για άκρα μυστικότητα κατά την εξέλιξη του νέου μοντέλου, ήταν και η χρησιμοποίηση ενός πρώην εργοστασίου συναρμολόγησης υπολογιστών στο Hemmingen.

Advertisement
Advertisement

Εκεί, υπό την επίβλεψη του Klaus-Gerhard Wolpert που στη συνέχεια ανέλαβε επικεφαλής όλης της γκάμας εκδόσεων της Cayenne, στις εγκαταστάσεις των 3.800 τετραγωνικών μέτρων ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές για να φτάσει το μοντέλο στην τελική του μορφή. Αξίζει να σημειώσουμε πως στις εγκαταστάσεις δεν υπήρχε κανένα σήμα της εταιρείας, ο φράχτης στον περίβολο ήταν πολύ ψηλός, ενώ και τα τζάμια στα παράθυρα του κτιρίου ήταν καθρέπτες.

Κάθε επισκέπτης στις εν λόγω εγκαταστάσεις, ήταν εκ των προτέρων εγγεγραμμένος μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας και συνοδευόταν απαραιτήτως για να μπει στο χώρο. Το τριώροφο κτίριο φιλοξενούσε 260 μηχανικούς της Porsche και 40 από τη Volkswagen, που όλοι ήταν εκεί με συμφωνία μυστικότητας για τις εργασίες τους. Σήμερα, οι εγκαταστάσεις στις οποίες εξελίχθηκε το πιο επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο της Porsche, χρησιμοποιούνται για την εξέλιξη της γκάμας των εκδόσεων της Macan- το μοντέλο που πρόκειται να γίνει το πρώτο SUV της Porsche με αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Porsche Cayman GT4 RS
Η Porsche των 2 εκατομμυρίων ευρώ (+video)
Η πιο σπάνια Porsche είναι μια… κλούβα της VW

Advertisement

 

 

 

Advertisement