Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche 928 του Tom Cruise πουλήθηκε πολύ ακριβά

Ελλάδα 6:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche 928 του Tom Cruise πουλήθηκε πολύ ακριβά

ΝΕΑ

Η Porsche 928 του Tom Cruise πουλήθηκε πολύ ακριβά

ΝΕΑ

Το αυτοκίνητο της Porsche που έγινε διάσημο από τον σχεδόν πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία «Risky Business» του 1983 που ήταν και η πρώτη μεγάλη εμπορική επιτυχία για τον Tom Cruise, άλλαξε χέρια μέσω δημοπρασίας σε τιμή- ρεκόρ.

Advertisement
Advertisement

Μιλάμε για ένα παγκόσμιο ρεκόρ τιμής σε δημοπρασία για Porsche 928, με το οποίο ξεπεράστηκε ακόμα και η πιο αισιόδοξη πρόβλεψη.

Η αγορά μιας Porsche 928 είναι υπόθεση που σε κανονικές αγορές, κατά μέσο όρο κυμαίνεται περίπου στα 20 χιλιάδες ευρώ. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχουμε να κάνουμε όμως με κάποια «κοινή» 928 αλλά με αυτή που έπαιξε σχεδόν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Risky Business» του 1983 (με τον εμπνευσμένο ελληνικό τίτλου «Οι σκοτεινές μπίζνες ενός πρωτάρη»), στο πλάι του ανερχόμενου –τότε- Tom Cruise.

Από τη δημοπρασία που πραγματοποίησε η Barrett-Jackson, το σύνολο των αυτοκινήτων της οποίας πουλήθηκε με εξωφρενικά υψηλά αντίτιμο, η συγκεκριμένη Porsche 928 ξεχώρισε. Η ταυτότητα του νέου ιδιοκτήτη δεν έχει φυσικά αποκαλυφθεί, καθώς για να αποκτήσει ένα μικρό κομμάτι ιστορίας από το Χόλιγουντ, έδωσε σχεδόν 1,7 εκατομμύρια ευρώ (1.980.000 δολάρια).

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν ένα από τα τρία που χρησιμοποιήθηκαν για τα γυρίσματα της ταινίας, δεν ήταν αυτό που «βυθίστηκε» στη λίμνη και μετά βρέθηκε στο συνεργείο για αποκατάσταση αλλά σε αυτό έμαθε ο Tom Cruise να οδηγεί με χειροκίνητο κιβώτιο που ήταν απαραίτητο για τις ανάγκες της ταινίας. Σύμφωνα με το σενάριο, το αυτοκίνητο ήταν αρχικά να έχει πράσινο χρώμα αλλά καθώς δεν «έγραφε» καλά στο φακό, ο σκηνοθέτης ζήτησε την αλλαγή.

Μέχρι τώρα, το αυτοκίνητο ήταν μέρος ιδιωτικής συλλογής σε κλειστό χώρο με ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Ο νέος κάτοχος που έδωσε το αντίτιμο- ρεκόρ, λογικά θα το βάλει σε χώρο που θα έχει μασέρ και τζακούζι για αυτοκίνητα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε το εντυπωσιακό remake της θρυλικής Porsche 928
Moτοδυναμική: Διοικητικές αλλαγές για την Porsche στην Ελλάδα
Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι μια νέα Porsche 928

Advertisement

 

 

 

Advertisement