Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε το εντυπωσιακό remake της θρυλικής Porsche 928

Ελλάδα 5:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε το εντυπωσιακό remake της θρυλικής Porsche 928

ΝΕΑ

Δείτε το εντυπωσιακό remake της θρυλικής Porsche 928

ΝΕΑ

Η Porsche 928 προοριζόταν για αντικαταστάτης της 911 στις αρχές της δεκαετίας του ’80 αλλά τελικά, τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά και τώρα έχουμε μπροστά μας μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση από ανεξάρτητο σχεδιαστή.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώην σχεδιαστής της VW, Guilherme Knop, εξακολουθεί να ασχολείται με την 928 και μας δείχνει πώς θα ήταν σήμερα μια σύγχρονη εκδοχή της.

Από το 1977 έως το 1995 που έμεινε στην παραγωγή, σχεδιαστικά άλλαξε ελάχιστα και αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων πως ήταν ένα πολύ πετυχημένο αισθητικά πρότυπο GT αυτοκινήτου. Συνολικά η 928 πούλησε 62.410 αυτοκίνητα και δεν σας κρύβουμε πως θα θέλαμε να έχουμε στο γκαράζ μας μια από αυτές.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώην σχεδιαστής της VW, Guilherme Knop, έβαλε κάτω  τα αισθητικά δεδομένα της εποχής και τα συνδύασε αρκετά επιτυχημένα με εκείνα της αρχέτυπης 928. Το αποτέλεσμα, απεικονίζεται με τη βοήθεια και του ειδικού στο CGI, Joao Schendel και είναι άκρως εντυπωσιακό καθώς επίσης δείχνει και ιδιαίτερα εύκολο στο να γίνει πραγματικότητα.

«Για να βρω τις σωστές αναλογίες στους όγκους του αμαξώματος, συνέκρινα τα μοντέλα του 1978 των 911 και 928 και μετέφερε τα ευρήματά μου στο σήμερα. Χρησιμοποίησα την πλατφόρμα της 911 (991), αφού απέρριψα εκείνη της Panamera καθώς ήταν πολύ μεγάλη. Αυτό που θα μπορούσα να φανταστώ στον πραγματικό κόσμο, δεδομένων των αναλογιών, είναι μια εφαρμογή πάνω στην πλατφόρμα της Taycan», λέει ο σχεδιαστής, περιγράφοντας τη διαδικασία της εξέλιξης του σχεδίου του.

Η παραπομπή στην 928, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία και αυτό είναι σημάδι επιτυχίας για το σχέδιο. Στο εσωτερικό υπάρχουν επίσης εντυπωσιακές γραμμές από την Porsche 928. Το τιμόνι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό εδώ, καθώς αποτελεί τη «μοντέρνα απεικόνιση» του τιμονιού της κλασικής 928, με το μεγάλο κεντρικό panel που δεν έχει το λογότυπο της εταιρείας αλλά σχηματίζει με γράμματα το όνομά της. Ακριβώς όπως τότε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιος τυχερός θα αποκτήσει την Porsche 928 του Tom Cruise στο «Risky Business»;
1984: Όταν η Porsche έκανε Shooting Brake την 928
Porsche 911 Turbo S και Ferrari 488 Pista: Μάχη γιγάντων (+video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement