Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πάμφθηνη ινδική εκδοχή της Mercedes G-Class

Ελλάδα 15:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η πάμφθηνη ινδική εκδοχή της Mercedes G-Class

ΝΕΑ

Η πάμφθηνη ινδική εκδοχή της Mercedes G-Class

ΝΕΑ

Οι Ινδοί παρουσίασαν τη δική τους G-Class, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 επιβάτες και θα προσφέρεται σε ασυναγώνιστη τιμή.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα μοντέλα που ορίζουν τα στάνταρ στον τομέα των… κυριλέ off-road περιηγήσεων είναι αναντίρρητα η Mercedes G-Class. Μέσα σε τέσσερις δεκαετίες έχει παραχθεί σε περισσότερες από 400.000 μονάδες και έχει αποκτήσει εκατομμύρια οπαδούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το «πάντρεμα» ακραίων εκτός δρόμου ικανοτήτων και premium αύρας φυσικά έχει γοητέψει και από πολλούς μικρούς, άσημους κατασκευαστές οι οποίοι δεν έχουν διστάσει να αναπτύξουν απομιμήσεις.

Advertisement
Advertisement

Μετά, λοιπόν, την BAIC Motors, που παρουσίασε τον… κινεζικό κλώνο της G-Class, σειρά παίρνουν οι Ινδοί. Πρόκειται για την εταιρεία Force Motors, η οποία παρουσιάζει το Trax Cruiser, μια επιμηκυμένη εκδοχή του δημοφιλούς μοντέλου.

Το Trax Cruiser έχει μήκος 5,12 μ., ύψος 2,03 μ., πλάτος 1,82 μ., και το μεταξόνιο του φτάνει τα 3,05 μ. χαρίζοντας άφθονο χώρο για έως και 12 επιβάτες. Ειδικότερα, στη δεύτερη σειρά υπάρχουν τρία καθίσματα, ενώ στη «γαλαρία» εδρεύουν οχτώ αντικριστά τοποθετημένες θέσεις (βλ. παρακάτω εικόνα).

Advertisement

Με 16 ίντσες απόσταση από το έδαφος, το δεξιοτίμονο off-road υπόσχεται απροβλημάτιστες εξορμήσεις σε κάθε είδους κακοτράχαλο έδαφος. Από την άλλη, στο πεδίο των επιδόσεων… ασθμαίνει, μιας και ο 4κύλινδρος 2,6 λτ. κινητήρας των 90 ίππων καλείται να κινήσει ένα όχημα συνολικού βάρους 3.140 κιλών.

Advertisement

Φτωχό είναι το αποτέλεσμα και στο εσωτερικό, μιας και έχει γίνει αλόγιστη χρήση πλαστικών, αν και ενσωματώνεται μια αξιοπρεπής κεντρική οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων (+πλοήγηση).

Οι πενιχρές επιδόσεις του κινητήρα και οι λιτές επενδύσεις ξεχνιούνται εύκολα, αν αναλογιστεί κανείς πως η… ινδική εκδοχή της G-Class κοστίζει 11.000 ευρώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Mercedes-Benz EQA: Bάζει την ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητα
Mercedes-Benz EQA: Ασφάλεια κάτω από όλες τις συνθήκες
Mercedes-Benz EQA: Fun to drive