Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Bάζει την ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητα

Ελλάδα 6:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz EQA: Bάζει την ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητα

Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Bάζει την ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητα

Mercedes-Benz EQ

H οικογένεια ΕQ των ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes-Benz διαρκώς εξελίσσεται, με την EQA να αποτελεί το πιο προσιτό εισιτήριο για την είσοδο στον μαγικό ηλεκτρικό κόσμο της γερμανικής εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Είναι compact σε διαστάσεις. Είναι προσιτή σε κόστος. Είναι “αθλητική” ως παρουσία. Είναι μοντέρνα και δυναμική σε εμφάνιση. Και ξεχειλίζει από μία high-tech πολυτέλεια. Η νέα EQA συνδυάζει όλες τις κλασικές αξίες της Mercedes-Benz σε ένα πιο casual αμάξωμα, για όσους θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ηλεκτροκίνηση με τον τρόπο και τις υψηλές αξίες της γερμανικής εταιρίας.

Σχεδιαστικά τοποθετείται στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία των premium SUV και όπως είναι προφανές διατηρεί εμφανή συγγένεια με την πολύ επιτυχημένη GLA. Όμως υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις σε πολλά σημεία που αναδεικνύουν τον πιο τεχνολογικά προηγμένο χαρακτήρα ενός ηλεκτρικού μοντέλου. Η Mercedes-Benz χαρακτηρίζει αυτή την ιδιαίτερη σχεδίαση της ΕQΑ ως “Progressive Luxury” με σχεδιαστικά highlights που έχουν ήδη καθιερωθεί από την ΕQC και θα χαρακτηρίζουν πλέον όλη την γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων. Έτσι και εδώ υπάρχει η μαύρη γυαλιστερή μάσκα με το αστέρι-έμβλημα της Mercedes-Benz να είναι τοποθετημένο στο κέντρο και μία οριζόντια φωτιζόμενη μπάρα με LED ημέρας να διατρέχει το εμπρός μέρος από την μία άκρη έως την άλλη κάνοντας το αυτοκίνητο άμεσα αναγνωρίσιμο όλο το 24ωρο.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Advertisement
Advertisement

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο του εμπρός μέρους είναι τα πολύ εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα, που όπως σε όλες τις εκδόσεις EQ περιλαμβάνουν και κάποια μπλε διακοσμητικά στοιχεία ώστε να δίνουν το στίγμα της ηλεκτρικής οικογένειας της Mercedes-Benz. Στην πιο σπορτίφ έκδοση AMG η εμπρός μάσκα έχει μαύρο πλαίσιο γύρω από την γυαλιστερή επιφάνεια και δύο οριζόντιες ρίγες από χρώμιο που προσδίδουν έναν πιο επιθετικό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο. Εξίσου εντυπωσιακή είναι η EQA και στο πίσω μέρος της, όπου και εκεί τα ξεχωριστής σχεδίασης φωτιστικά σώματα ενώνονται μεταξύ τους με μία φωτιζόμενη μπάρα η οποία προσθέτει έξτρα δυναμισμό προσδίδοντας μία αίσθηση μεγαλύτερου πλάτους και πιο πληθωρικής παρουσίας στον δρόμο. Οι ζάντες είναι και αυτές δομικό στοιχείο της αισθητικής της EQA με εντυπωσιακά σχέδια, πολύ όμορφες διχρωμίες σε ροζ χρυσό ή μπλε αποχρώσεις και διαστάσεις που σε κάποιες εκδόσεις φθάνουν και τις 20 ίντσες σε διάμετρο.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Advertisement

Το αμάξωμα διατηρεί τις βασικές αναλογίες της GLA, με τους μικρούς προβόλους εμπρός και πίσω να συντελούν στην δημιουργία μίας πολύ δυναμικής παρουσίας. Μικρές λεπτομέρειες όπως τα τονισμένα “νεύρα” power dome στο εμπρός καπό, τα φουσκωμένα φτερά αλλά και η υψηλή γραμμή του αμαξώματος με τα τύπου coupe παράθυρα προσδίδουν έναν πολύ νεανικό αλλά και γεμάτο σχεδιαστική αυτοπεποίθηση χαρακτήρα. Η θέση της πινακίδας κυκλοφορίας έχει τοποθετηθεί ψηλά στον προφυλακτήρα όπως συμβαίνει με όλα τα μοντέλα της σειράς EQ ενώ κάμερα οπισθοπορείας βρίσκεται ενσωματωμένη στο σήμα της εταιρίας το οποίο εκτελεί και χρέη χειρολαβής για την πίσω πόρτα.

Advertisement

Υπάρχουν επίσης στάνταρ ράγες οροφής από γυαλισμένο αλουμίνιο, ενώ η έκδοση AMG διαθέτει λίγο διαφορετική σχεδίαση στο πίσω μέρος με τον προφυλακτήρα να συνδυάζεται με έναν διαχύτη. Οι πλευρικές πόρτες κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά έτσι ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση των επιβατών και να τους κρατούν καθαρούς κατά την είσοδο, ενώ παράλληλα αυξάνουν και την ακαμψία του αμαξώματος σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Περιμετρικά του αμαξώματος υπάρχουν προστατευτικά πλαστικά τα οποία πέρα από την πρακτική τους αξία προσδίδουν και έναν πιο off road περιπετειώδη χαρακτήρα στην EQA.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Η εκλεπτυσμένη σχεδίαση της Mercedes EQA
Mercedes-Benz: Παραγωγή 2 νέων ηλεκτρικών SUV στις ΗΠΑ
Mercedes-Benz: Έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα ως το 2022