Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η «Παγόδα» που γοήτευσε τον (τσιγγούνη) Walt Disney

Ελλάδα 15:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η «Παγόδα» που γοήτευσε τον (τσιγγούνη) Walt Disney

ΝΕΑ

Η «Παγόδα» που γοήτευσε τον (τσιγγούνη) Walt Disney

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz SL250 του Walt Disney είναι πλέον ένα σπάνιο κόσμημα αξίας σχεδόν 85.000 ευρώ!

Advertisement
Advertisement

Ο Walt Disney μπορεί να ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες του 20ού αιώνα, ωστόσο ταυτόχρονα ήταν και ένας από τους πιο φειδωλούς στην σπατάλη των χρημάτων, επιχειρηματίες. Ο Disney δύσκολα θα αγόραζε κάτι πολύ ακριβό και πάντα επιχειρούσε να βρει την πιο συμφέρουσα λύση στις συναλλαγές του.

Παρά του γεγονός ότι θα μπορούσε να έχει ότι αυτοκίνητο ήθελε, εκείνο που τον γοήτευσε τελικά ήταν μια Mercedes-Benz SL230 του 1964. Παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητο κόστιζε εκείνη την εποχή 8.500 δολάρια, ο Disney δεν θέλησε να αγοράσει το αυτοκίνητο καινούριο αν και θα μπορούσε να πάρει ένα σε κάθε χρώμα με την οικονομική άνεση που είχε.

Advertisement
Advertisement

Αντίθετα, ο Disney αποφάσισε να αγοράσει την SL250 Pagoda (ονομάστηκε έτσι από το σχήμα του hardtop της και αισίως έχει κλείσει 6 δεκαετίες ζώης), από τον ηθοποιό Dean Jones ο οποίος το είχε δανειστεί από μια εταιρεία. Ξόδεψε 3.000 δολάρια και το έκανε δικό του, αλλά αυτό και πάλι δεν ήταν αρκετό για τον Αμερικανό. Αργότερα, αποφάσισε να ενοικιάσει τη Mercedes στα στούντιο που γυριζόταν μια ταινία για 100 δολάρια και πρωταγωνιστής ήταν… ποιος άλλος; ο Dean Jones.

Ο Walt Disney έφυγε από τη ζωή 18 μήνες μετά την απόκτηση του αυτοκινήτου. Πλέον η σπάνια αυτή SL250 Pagoda είναι σε εξαιρετική κατάσταση και σύμφωνα με την εκτίμηση της Hagerty η τιμή της μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 85.000 ευρώ! Αν ζούμε ο Walt Disney σίγουρα θα έτριβε τα χέρια του και τα μάτια του θα γέμιζα με χρυσά νομίσματα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ηλεκτρική Mercedes G-Class θα είναι πραγματικό «τέρας»
Η Mercedes V-Class ανανεώνεται
Αυτόνομη οδήγηση: Στα βήματα της Mercedes η Hyundai

Advertisement