ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αφιέρωμα: Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτροκίνησης

Ελλάδα 13:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αφιέρωμα: Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτροκίνησης

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αφιέρωμα: Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτροκίνησης

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το newsauto υπενθυμίζει, λόγω και της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλεκτροκίνησης, σε όλους την ανάγκη αφύπνισης για ένα πράσινο και βιώσιμο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Η κλιματική αλλαγή μας έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα και μας υπενθυμίζει, με σκληρό ομολογουμένως τρόπο, την ευθύνη που έχουμε απέναντι σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα που συνεχώς αυξάνεται. Κάτι που βέβαια έκανε στις 9 Σεπτεμβρίου και η Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτροκίνησης που φέτος ήταν πιο επίκαιρη από ποτέ.

Η ηλεκτροκίνηση έχει κάνει τα πρώτα βήματα μπαίνοντας δυναμικά στην καθημερινότητα των πολιτών. Οι προσπάθειες ωστόσο πρέπει να ενταθούν και η Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτροκίνησης αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για επαγρύπνηση, ενημέρωση, κατάθεση προτάσεων και παρουσίαση νέων τεχνολογιών.

Απόλυτος στόχος είναι τελικά η πλήρης στροφή προς μια βιώσιμη μορφή μετακίνησης προκειμένου να διασφαλίσουμε την δραματική μείωση των εκπομπών άνθρακα που απειλούν τον πλανήτη.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πολλά από τα κοινοβούλια σε παγκόσμιο επίπεδο αφιερώνουν αυτήν την ημέρα στην ηλεκτροκίνηση παρουσιάζοντας δεδομένα και συζητώντας λύσεις για το άμεσο μέλλον.

Παράλληλα, είναι μια ημέρα που οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τομέα της κινητικότητας και της ενέργειας παρουσιάζουν τις δικές τους καινοτόμες λύσεις. Ιδιαίτερα οι κατασκευαστές συστημάτων φόρτισης παίζουν κρίσιμο ρόλο στην επιτάχυνση της διείσδυσης της ηλεκτροκίνησης στην καθημερινότητα του πολίτη φροντίζοντας το νευραλγικό τομέα της φόρτισης των μπαταριών στα ηλεκτρικά οχήματα.

Advertisement

Τα δίκτυα φόρτισης πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα και συμβατά σε όλους με τεχνολογίες που θα εξασφαλίζουν γρήγορες και ασφαλείς φορτίσεις. Παράλληλα, η ηλεκτροκίνηση συμβάλλει και στην βελτίωση της εταιρικής εικόνας μιας επιχείρησης η οποία οφείλει πλέον να παρέχει στους εργαζόμενους και τους πελάτες λύσεις φόρτισης.

Advertisement

Πλέον η βιώσιμη ανάπτυξη, εκτός από κοινωνικά οφέλη, προσφέρει και ένα ισχυρό νομικό και οικονομικό πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις που μπορούν να επωφεληθούν από την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης στον περιβάλλοντα χώρο. Καθώς οι άνθρωποι ευαισθητοποιούνται διαρκώς περισσότερο για την προστασία του περιβάλλοντος, επιβραβεύουν με τον τρόπο τους τις εταιρείες οι οποίες φροντίζουν έμπρακτα γι’ αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ