Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H King Long είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει και στην Ελλάδα!

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H King Long είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει και στην Ελλάδα!

ΝΕΑ

H King Long είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει και στην Ελλάδα!

ΝΕΑ

Με την ατμοσφαιρική ρύπανση να είναι σύμφωνα με τον ΠΟΥ ο σημαντικότερος περιβαλλοντικός κίνδυνος για την υγεία, η ηλεκτροκίνηση αποτελεί την απόλυτη λύση για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η King Long έχει την ιδανική πρόταση.

Advertisement
Advertisement

Οι χώρες της Ευρώπης υιοθετούν στο σύνολό τους πολιτικές μείωσης των ρύπων στην ατμόσφαιρα και μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Ε.Ε. για «πράσινες» αστικές συγκοινωνίες προέκυψε αντίστοιχη αύξηση της ζήτησης για τέτοιας τεχνολογίας οχήματα που προορίζονται για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μία από τις πρωτοπόρους εταιρείες στην ηλεκτροκίνηση, η King Long, διαθέτει μέσω της  Α. Νίκας Α.Ε., στην ελληνική αγορά ηλεκτρικά λεωφορεία που καλύπτουν κάθε ανάγκη αστικών μετακινήσεων.

Η King Long κατέχει τη 3η θέση παγκοσμίως σε πωλήσεις λεωφορείων και με αξία περίπου 9,3 δισεκατομμύρια ευρώ διακρίθηκε ως ένα από τα 10 κορυφαία brands στην αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία 20 χρόνια δραστηριοποιείται στην Ευρώπη έχοντας ως αιχμή του δόρατος τα ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία υπερσύγχρονης τεχνολογίας με μήκος 6 έως 18 μέτρα και παραδόσεις σε χώρες, όπως η Αγγλία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Μάλτα, η Ιταλία και η Ρουμανία. Πέραν αυτών, πρόσφατα παρέδωσε 150 υβριδικά και 35 ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία στην Κύπρο.

Η εταιρεία έχει ήδη ένα ευρύ δίκτυο 100 επίσημων αντιπροσώπων σε όλο τον κόσμο και εξάγει τα οχήματά της σε περίπου 150 χώρες.

Advertisement

Στην Ελλάδα επίλεξε ως αντιπρόσωπο την Α. Νίκας Α.Ε. που είναι μία από τις πλέον διακεκριμένες εταιρείες στον κλάδο των λεωφορείων κατέχοντας σημαντικό μερίδιο αγοράς στο χώρο των τουριστικών luxury minibus και των ειδικών οχημάτων, καθώς έχει εμπορική παρουσία και εμπειρία 40 ετών.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Α. Νίκας Α.Ε. σε συνεργασία με την Global Automax LTD, προχώρησε σε μια σημαντική ενίσχυση της εμπορικής της δραστηριότητας στον τομέα των επιβατικών οχημάτων και της ηλεκτροκίνησης. Συγκεκριμένα, με παρουσία σε Πολωνία, Ουγγαρία και Βουλγαρία αυξάνει συνεχώς το ποσοστό εξαγωγών και τον ετήσιο κύκλο εργασιών της.

Advertisement

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία που διατίθενται στην Ελλάδα

Η Α. Νίκας Α.Ε. προσφέρει πλήρη γκάμα ηλεκτρικών λεωφορείων μήκους 6,9 και 12 μέτρων αντίστοιχα, με μέγιστη χωρητικότητα 25, 62 και 94 επιβατών αντιστοίχως. Από αυτή μπορούν να επωφεληθούν τόσο οι Δήμοι όσο και το ελληνικό κράτος, καθώς τα οχήματα της King Long έχουν την καλύτερη αναλογία ποιότητας κατασκευής και αξίας από οποιαδήποτε άλλα.

Advertisement

Ειδοποιός διαφορά για τα ηλεκτρικά λεωφορεία της King Long είναι οι προηγμένοι συσσωρευτές της CATL, του κορυφαίου παραγωγού μπαταριών παγκοσμίως, τους οποίους προτιμούν και επιλέγουν  οι σημαντικότερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Οι μπαταρίες στερεών στοιχείων της CATL λειτουργούν απροβλημάτιστα και σε εξωτερική θερμοκρασία έως και 65 βαθμούς Κελσίου και αποτελούν ιδανική λύση για χώρες θερμού κλίματος, όπως η Ελλάδα. Συγκριτικά, στους συσσωρευτές ιόντων λιθίου, η αντίστοιχη θερμοκρασία είναι έως 45 βαθμούς Κελσίου.

Τα πρώτα δύο μοντέλα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν άμεσα στην Ελλάδα είναι το mini bus K06 και το πρωτοποριακό 9μετρο midi bus Κ09. Το τελευταίο έχει μπαταρία 280 kWh, η οποία παρέχει αυτονομία περίπου 300 χιλιομέτρων.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται και το state-of-the-art 12μετρο Κ12 Estar με μπαταρία 420 kWh και αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα.

Το King Long K06

To αμιγώς ηλεκτροκίνητο λεωφορείο K06 αποτελεί το φαβορί για τους οργανισμούς Δημοτικής Συγκοινωνίας λόγω διαστάσεων, επιδόσεων και ασφαλούς λειτουργίας στο θερμό ελληνικό κλίμα.

Το K06 έχει μήκος 6 μέτρα και compact διαστάσεις. Είναι το μόνο στην κατηγορία του με αυτονομία 180-240 χιλιομέτρων και με μπαταρίες οι οποίες έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 90 kWh. Το K06 έχει ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 197 ίππων και μέγιστης ροπής 350 Nm. Διαθέτει εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης της ενέργειας με δυνατότητα επιβράδυνσης κινητήρα (retardation) όταν δεν χρησιμοποιείται το πεντάλ της επιτάχυνσης, σε οριζόντιο επίπεδο κίνησης του οχήματος.

Η εταιρεία παρέχει εγγύηση συσσωρευτών οκτώ (8) ετών για το 80% της ενεργειακής χωρητικότητάς τους. Τέλος, το K06 προσφέρεται από τη Α. Νίκας Α.Ε. σε ανταγωνιστική τιμή και είναι ετοιμοπαράδοτο (από 15 έως 90 ημέρες από την παραγγελία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη: Χωρίς την Κίνα δεν υπάρχει ηλεκτροκίνηση!
Podcast: Ηλεκτροκίνηση για έναν πράσινο κόσμο
Αυτό είναι το Εθνικό Σχέδιο Ηλεκτροκίνησης