Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Novitec φουρκίζει τη Lamborghini Urus

Ελλάδα 10:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Novitec φουρκίζει τη Lamborghini Urus

ΝΕΑ

Η Novitec φουρκίζει τη Lamborghini Urus

ΝΕΑ

Για μία ακόμα φορά, η Novitec διαθέτει ένα κιτ βελτίωσης για το ιταλικό σούπερ SUV και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.

Advertisement
Advertisement

Το facelift της Lamborghini Urus έρχεται σύντομα. Η ιταλική μάρκα ετοιμάζει την παρουσίαση του σούπερ SUV ως plug-in υβριδικό που λέγεται πως θα είναι πιο ισχυρό από το παρόν μοντέλο με τον θερμικό κινητήρα. Μέχρι τότε, αν κάποιος θέλει να βελτιώσει την Urus του, μπορεί να απευθυνθεί στη Novitec.

Ως ένας βελτιωτικός οίκος που εξειδικεύεται στην τροποποίηση σπορ ιταλικών αυτοκινήτων, η Novitec έκανε το καλύτερό της για να παρουσιάσει ένα πακέτο που κάνει την Urus καλύτερη σε απόδοση, αλλά και ακόμα πιο αιχμηρή στην εμφάνιση.

Το κιτ του αμαξώματος της εταιρείας ονομάζεται Esteso και είναι αυτό που προστέθηκε στο σούπερ SUV. Σε αυτό, βλέπουμε μπόλικο κάρμπον στα χαμηλότερα σημεία του αμαξώματος, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να προστεθούν έξτρα μέρη από κάρμπον στο καπό, ένας μεγαλύτερος διαχύτης και αεροτομές.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, το κιτ δεν είναι μόνο για να κλέβεις τις εντυπώσεις. Σύμφωνα με τη Novitec, όλα τα πρόσθετα μέρη βοηθούν στην βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής της Lamborghini Urus στις υψηλές ταχύτητες.

Ο βελτιωτικός οίκος έχει επεκτείνει κατά μερικά χιλιοστά το εμπρός και το πίσω μέρος, αλλά συνδύασε αυτήν την τροποποίηση με μία χαμηλότερη ανάρτηση, ώστε να κάνει ακόμα πιο σπορτίφ το ιταλικό SUV.

Advertisement

Η βελτιωμένη ανάρτηση -σε σχέση με την εργοστασιακή- μειώνει την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 25 χιλιοστά. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της αερανάρτησης της Urus S.

Στις ζάντες, η Novitec συνεργάστηκε με τη Vosen και επέλεξε το ντιζάιν NL5. Η διάμετρός τους είναι στις 23 ίντσες και τα λάστιχα έχουν προδιαγραφές υψηλών επιδόσεων.

Advertisement

Τέλος, οι δύο διπλές «μπούκες» της εξάτμισης είναι μαύρες και η εταιρεία λέει πως προσφέρουν έναν ακόμα πιο συναρπαστικό ήχο.

Στην μεγαλύτερη ουσία του κιτ βελτίωσης που είναι ο κινητήρας, η Novitec προγραμμάτισε τον V8 (4,0 λίτρα) της Urus για να αποδίδει πλέον 771 ίππους και 1.032 Nm ροπής. Υπενθυμίζουμε, ότι το εργοστασιακό μοντέλο στην έκδοση Performante αποδίδει 657 ίππους.

Advertisement

Σύμφωνα με τη Novitec, η Lambrghini Urus Esteso ολοκληρώνει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,1 δευτερόλεπτα, δηλαδή 2 δέκατα ταχύτερα από την εργοστασιακή. Ταυτόχρονα, πετυχαίνει και υψηλότερη τελική ταχύτητα, με το κοντέρ να αγγίζει τα 311 χλμ./ώρα.

Το κιτ βελτίωσης του γερμανικού οίκου είναι διαθέσιμο για την απλή έκδοση της Urus, την S και την Performante.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Lamborghini Aventador Ultimae της Novitec είναι το κάτι άλλο
«Dubai Vice» με Lamborghini Urus Performante!
Γέμισε ο κόσμος Lamborghini!