Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Porsche Macan EV και η θάλασσα (+ video)

Ελλάδα 14:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Porsche Macan EV και η θάλασσα (+ video)

ΝΕΑ

Η νέα Porsche Macan EV και η θάλασσα (+ video)

ΝΕΑ

Στην Porsche, επέλεξαν έναν μάλλον ιδιαίτερο τρόπο για να δώσουν μια πρώτη εικόνα για την αμιγώς ηλεκτροκίνητη Macan.

Ως γνωστόν, η Porsche εξελίσσει ήδη την αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή της Macan η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024, όπως έχει ανακοινωθεί.

Advertisement
Advertisement

Αν και έχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες στον Τύπο από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα οχήματα με τα οποία γίνονται οι δοκιμές εξέλιξης, η γερμανική εταιρεία δεν είχε δώσει επίσημα πληροφορίες για το πώς θα είναι το σχήμα του αμαξώματός της.

Τώρα το έκανε με έναν σχετικά απρόσμενο τρόπο: Με το να δημοσιεύσει σκίτσα της Porsche Macan EV μαζί με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο cruiser σκάφος της Frauscher.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία είναι μια (επίσης) γερμανική εταιρεία κατασκευής σκαφών η οποία ιδρύθηκε το 1927, σχεδόν τέσσερα χρόνια πριν o Φέρντιναντ Πόρσε συστήσει τη δική του.

Η Porsche, συνεργάστηκε με τη Frauscher για τη δημιουργία ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου cruiser το οποίο ονομάζεται Frauscher x Porsche 850 Fantom Air και βασίζεται στο 858 Fantom Air, ένα από τα πιο δημοφιλή σκάφη της (φωτογραφία και βίντεο κάτω).

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, το ηλεκτροκίνητο σκάφος θα έχει τις μπαταρίες που θα χρησιμοποιούνται στη Macan EV και θα έχει μήκος 28,4 πόδια.

Μάλιστα, η Porsche έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία στην οποία φαίνονται ως σκίτσο τόσο το περίγραμμα του αμαξώματος της αμιγώς ηλεκτρικής Macan όσο και το σκαρί του Frauscher x Porsche 850 Fantom Air. Έτσι, μπορούμε να διακρίνουμε τη βασική σχεδιαστική φιλοσοφία του νέου μοντέλου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ηλεκτροκίνητο σκάφος θα έχει συσσωρευτές ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 100 kWh και σύγχρονους ηλεκτροκινητήρες τελευταίας τεχνολογίας για την κίνησή του.

Όπως και στο αυτοκίνητο, θα βασίζεται την πλατφόρμα «PPE» («Premium Platform Electric»), θα έχει αρχιτεκτονική 800 Volt και οι μπαταρίες του θα μπορούν να φορτίζουν σε ταχυφορτιστή. Προς το παρόν, δεν έχουν ανακοινωθεί στοιχεία για την ισχύ των ηλεκτροκινητήρων που θα έχει το σκάφος ούτε και για τον χρόνο φόρτισης των συσσωρευτών του.

Advertisement

Σε δήλωσή του ο Γιέργκ Κέρνερ, Αντιπρόεδρος Παραγωγής της Macan, είπε σχετικά: «Το eFantom προσφέρει επιδόσεις αντίστοιχες ενός τυπικού ηλεκτροκίνητου οχήματος της Porsche και τη δυνατότητα εκπληκτικού χειρισμού του.

»Η τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες, όπως και τα συστήματα διαχείρισης της φόρτισης, λειτουργούν το ίδια αποτελεσματικά και στο νερό. Είναι η απόδειξη του πόσο άριστη είναι η αρθρωτή πλατφόρμα μας “Premium Platform Electric”», κατέληξε ο Κέρνερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ηλεκτρική Porsche Macan θα είναι πανίσχυρη
Απίστευτο το πόσες πολλές Porsche έχουν πουληθεί φέτος στην Ελλάδα
Η Porsche αντέγραψε το ελληνικό Chaos!