Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Αυτό το ρολόι κοστίζει πιο πολύ από μια Cayenne!

Ελλάδα 13:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το ρολόι κοστίζει πιο πολύ από μια Cayenne!

Men + Speed

Αυτό το ρολόι κοστίζει πιο πολύ από μια Cayenne!

Men + Speed

Εμπνευσμένο από πανέμορφες σελίδες της ιστορίας της αυτοκίνησης, το MB&F HM8 Mark 2, ξεχωρίζει για το σχεδιασμό, την τεχνολογία του και την… τιμή του.

Advertisement
Advertisement

Οι σχεδιαστές της ωρολογοποιίας MB&F, θα προτιμούσαν να σχεδιάζουν αυτοκίνητα.

Κατάφεραν να μετουσιώσουν το μεράκι τους, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό ρολόι, εμπνευσμένο από εμβληματικά αυτοκίνητα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά το συγκεκριμένο ρολόι, με τιμή 82.000 δολαρίων στις ΗΠΑ, είναι πιο ακριβό και από μια Porsche Cayenne, η τιμή της οποίας στην αμερικάνικη αγορά, εκκινεί από 79.000 δολάρια!

Advertisement
Advertisement

«Το HM8 Mark 2 βρίσκει έμπνευση σε πηγές, όπως η εμβληματική Porsche 918 Spyder για το σχήμα του αμαξώματος και η διπλή φυσαλίδα Zagato για τον κρύσταλλο από ζαφείρι», εξηγεί η εταιρεία.

«Όχι μόνο οι σχεδιαστικοί κωδικοί αυτού του ρολογιού εμπνεύστηκαν από τον κόσμο του αυτοκινήτου, αλλά και η κατασκευή του».

Ο μοναδικός σχεδιασμός ενσωματώνει δύο τμήματα που μοιάζουν με θόλο στο μπροστινό μέρος του ρολογιού, ενσωματωμένα άψογα στο συνολικό του σώμα. Συγκεκριμένα, το ρολόι διαθέτει μια διάφανη γυάλινη κορυφή, που προσφέρει μια ματιά στον μηχανισμό από κάτω, παρόμοια με τη γυάλινη θέση του κινητήρα που βρίσκεται σε ένα supercar, επιδεικνύοντας το εντυπωσιακό κινητήριο σύνολο του.

Advertisement

Το ρολόι είναι εξοπλισμένο με κίνηση που βασίζεται στο Girard-Perregaux, που συμπληρώνεται από εσωτερικά σχεδιασμένες μονάδες ωρών και λεπτών από την MB&F.

Αυτή η σχεδιαστική επιλογή ευθυγραμμίζεται με το αυτοκινητιστικό θέμα του ρολογιού. Μια ενδιαφέρουσα πτυχή είναι η ορατότητα της ώρας από το πλάι του ρολογιού, επιτρέποντας στους οδηγούς να ελέγχουν εύκολα την ώρα χωρίς να χρειάζεται να τραβήξουν τα χέρια τους από το τιμόνι.

Advertisement

Για να διασφαλίσει ότι οι αριθμοί είναι πάντα ορατοί και ευανάγνωστοι, το MB&F χρησιμοποιεί ένα πρίσμα από ζαφείρι που τους κάνει να φαίνονται σαν να… πηδούν από την επιφάνεια του ρολογιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Dani Pedrosa με KTM RC16 κόντρα σε μια Porsche 918 Spyder (+video)
Σκληροτράχηλο ρολόι αφιερωμένο στο Land Rover Defender
Ρολόι αφιερωμένο στην αγωνιστική Porsche 963