Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα πλατφόρμα της Stellantis αλλάζει τα δεδομένα (+video)

Ελλάδα 12:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα πλατφόρμα της Stellantis αλλάζει τα δεδομένα (+video)

ΝΕΑ

Η νέα πλατφόρμα της Stellantis αλλάζει τα δεδομένα (+video)

ΝΕΑ

Ο πολυεθνικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών παρουσίασε την πλατφόρμα STLA Large. Πολλά νέα, μεγάλα μοντέλα θα λανσαριστούν εντός των επόμενων ετών.

Advertisement
Advertisement

Μία ευέλικτη και καθ’ όλα καινοτόμα πλατφόρμα έχει εξελίξει η Stellantis, η οποία σκοπεύει μέχρι το 2026 να έχει λανσάρει οκτώ νέα μοντέλα και όλα θα είναι βασισμένα στη STLA Large.

Η αποδοτικότητα της νέας πλατφόρμας αποτυπώνεται στο ότι θα μπορεί να αποτελεί τη βάση για πληθώρα μεγάλων σε μήκος μοντέλων με μήκος αμαξωμάτων από 4,7 έως 5,1 μέτρα.

Μερικές μάρκες στα μοντέλα των οποίων θα χρησιμοποιηθεί είναι οι Dodge (Charger), Jeep (Wagoneer S), Alfa Romeo (Castello, Giulia BEV), Chrysler και Maserati (Levante).

Advertisement
Advertisement

Η STLA Large θα αποτελέσει τη βάση της κατασκευής αυτοκινήτων για διάφορα εργοστάσια της Stellantis στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Πρόκειται επίσης να υποστηρίζει τεχνολογία των 400V και των 800V.

Στόχος είναι τα ηλεκτρικά της να προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις, αλλά και να εξασφαλίζουν μία αυτονομία έως 800 χιλιόμετρα! Οι μπαταρίες που θα μπορεί να φιλοξενεί η STLA Large θα είναι τεράστιες, αφού θα κυμαίνονται μεταξύ 85 και 118 kWh.

Advertisement

Πέραν των όσων δυνατοτήτων θα προσφέρει σε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα όμως, η STLA Large έχει ένα ακόμα πολύ ουσιώδες χαρακτηριστικό. Είναι αρκετά ευέλικτη, ώστε να αποτελέσει τη βάση για υβριδικά ή ακόμα και αυτοκίνητα με αποκλειστικά κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Είναι γνωστό πως η Stellantis στοχεύει στην πώληση 100% ηλεκτρικών μοντέλων στην Ευρώπη εντός των επόμενων 10 ετών. Αυτό όμως δε θα την εμποδίσει από το να συνεχίσει να κατασκευάζει υβριδικά συστήματα πρόωσης και θερμικούς κινητήρες.

Υπενθυμίζουμε, ότι η Stellantis έχει επενδύσει 50 δισεκατομμύρια ευρώ για το εγχείρημα του εξηλεκτρισμού όλων της των μοντέλων. Ωστόσο, δε θέλει να χάσει από τώρα το αγοραστικό κοινό που δε θέλει ακόμα να μεταβεί στην ηλεκτροκίνηση.

Τα πλάνα της πολυεθνικής δεν σταματούν σε αυτό. Μεγάλος στόχος της είναι επίσης να αυξήσει την ετήσια παραγωγή των μπαταριών τους στις 400 GWh. Μέρος αυτού του σκοπού θα είναι έξι εργοστάσια κατασκευής μπαταριών σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η συμφωνία του αιώνα για την Stellantis
Κλείνει οριστικά το ιστορικό εργοστάσιο της Fiat στην Πολωνία
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στις ΗΠΑ;