Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Mercedes CLE: Με ένα σμπάρο δύο… μοντέλα!

Ελλάδα 11:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Mercedes CLE: Με ένα σμπάρο δύο… μοντέλα!

ΝΕΑ

Νέα Mercedes CLE: Με ένα σμπάρο δύο… μοντέλα!

ΝΕΑ

Η Mercedes έχει σκοπό να απλοποιήσει το portfolio της με τα μοντέλα που διαθέτει και αυτό θα επιτευχθεί μόνο περικόπτωντας την παραγωγή κάποιων αυτοκινήτων και τη “σύμπτυξη” κάποιων κατηγοριών. Έτσι, η νέα Mercedes CLE θα αντικαταστήσει τις C-Class και E-Class Convertible με πιθανή χρονιά λανσαρίσματος το 2023.

Advertisement
Advertisement

Τον Οκτώβριο, υψηλόβαθμο στέλεχος της Mercedes είχε ανάψει “φωτιές” με κάποιες δηλώσεις του σχετικά με τον περιορισμό των compact μοντέλων της εταιρείας. Κάτι τέτοιο όμως διαψεύτηκε λίγο αργότερα, ξεκαθαρίζοντας ότι η μάρκα παραμένει αφοσιωμένη στα μικρομεσαία αυτοκίνητα (συμβατικά και SUV).

Από την άλλη, γερμανική εταιρεία υπέδειξε -πρόσφατα- μέσω του Markus Schafer, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης, ότι η γκάμα των “ανοιχτών” εκδόσεων θα σταματήσει να παράγεται μιας και δεν έχει το ανάλογο ενδιαφέρον από το κοινό. Ωστόσο, ο Schafer παραδέχτηκε ότι τα Coupe και Cabriolet μοντέλα είναι πολύ σημαντικά για μια premium φίρμα.

Γι’ αυτό η φιλοσοφία και ο χαρακτήρας των εν λόγω μοντέλων θα παραμείνει αναλλοίωτος.

Advertisement
Advertisement

Με τον ερχομό της νέας Mercedes CLE, που αναμένεται το 2023, θα συμπτυχθούν τα coupe και Convertible των C-Class και E-Class στη νεα ονομασία. Η CLE θα εφοδιάζεται με τεχνολογία EQ Power, άγνωστα όμως προς το παρόν παραμένουν τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Όπως όλα τα νέα μοντέλα που αναμένονται από τη γερμανική φίρμα, έτσι και η νέα CLE θα βασίζεται πάνω στην μεταβλητή πλατφόρμα MRA-2, ενώ θα λογικά θα υπάρξουν και AMG εκδόσεις.

Ίσως τελικά, η νέα C-Class Cabriolet που υποτίθεται ότι ετοιμάζεται να είναι η νέα CLE σε “ανοιχτή” έκδοση; Περισσότερα για την CLE θα μάθουμε προς τα τέλη της χρονιάς που αναμένουμε το ντεμπούτο της ολοκαίνουργιας SL.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι καινούριο φέρνει η ηλεκτρική Mercedes EQS;
Στο «σφυρί» Mercedes-Benz από 50 ευρώ αλλά και… Maserati Ghibli!
Έρχεται η ανανεωμένη Mercedes-AMG A 45