Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Που διάλεξε να φτιάξει την Ευρωπαϊκή έδρα της η αντίπαλος την Tesla;

Ελλάδα 11:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Που διάλεξε να φτιάξει την Ευρωπαϊκή έδρα της η αντίπαλος την Tesla;

Mobility

Που διάλεξε να φτιάξει την Ευρωπαϊκή έδρα της η αντίπαλος την Tesla;

Mobility

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων Rimac παρουσίασε το σχέδιο για τις νέες εγκαταστάσεις που θα περιλαμβάνουν και μια υπερσύγχρονη πανεπιστημιούπολη, που θα είναι έτοιμα για λειτουργία το 2023.

Advertisement
Advertisement

Η Rimac παρουσίασε τη νέα έδρα της, σε μια έκταση 200.000 τετραγωνικών μέτρων, στα περίχωρα του Zagreb όπου θα στεγαστούν τα τμήματα έρευνας και εξέλιξης, η διοίκηση αλλά και η παραγωγή.

Το Rimac Campus θα είναι η νέα διεθνής έδρα της εταιρείας και θα απασχολεί περίπου 2.500 άτομα. Οι διάσημοι Κροάτες αρχιτέκτονες της 3LHD, δημιούργησαν το σχέδιο για το μεγάλο έργο στο Kerestinec, στα περίχωρα του Zagreb της Κροατιας.

Το εντυπωσιακό νέο συγκρότημα με δύο ξεχωριστά κτίρια για έρευνα και εξέλιξη, καθώς και για παραγωγή των αυτοκινήτων θα βρίσκεται στη μέση μιας έκτασης με έντονο το στοιχείο του φυσικού περιβάλλοντος και θα διαθέτει πολλά καινοτόμα στοιχεία. Συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής βιολογικών τροφίμων επί τόπου, μιας πίστας δοκιμών, μιας μονάδας παραγωγής μπαταριών, μιας γραμμής παραγωγής για υπερ-αυτοκίνητα και μια σειρά από εγκαταστάσεις φιλοξενίας για το προσωπικό και τους επισκέπτες.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, η έκταση που θα διατεθεί για τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας, θα φτάνει τα 100.000 τετραγωνικά μέτρα.

Το Rimac Campus θα κατασκευαστεί σε δύο φάσεις. Η επένδυση στο συγκρότημα αναμένεται να ανέλθει περίπου στα 200 εκατομμύρια ευρώ και αξίζει να σημειώσουμε πως οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν φέτος, με στόχο η εντελώς ουδέτερη κλιματικά εγκατάσταση, να είναι έτοιμη για εγκαίνια το 2023. «Η πανεπιστημιούπολη είναι η αφετηρία μας για τα αναπτυξιακά σχέδια που έχουμε για την επόμενη δεκαετία και όχι μόνο.

Advertisement

Μας ενδυναμώνει ως εξειδικευμένος κατασκευαστής hypercar, ένας κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας ηλεκτρικής ενέργειας, η Tier 1, που μας βοηθά να βρεθούμε ανάμεσα στις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο και πρωτοπόρος στον κόσμο της αυτονομίας και της αυτόνομης κινητικότητας», εξηγεί ο Mate Rimac.

Advertisement

Σημαντική βοήθεια αποτελεί και η συνεργασία με τις Porsche και Hyundai, ενώ από τις προδιαγραφές των εγκαταστάσεων προκύπτει πως εκεί θα είναι και η νέα έδρα για την Greyp, που ανήκει και αυτή στον Mate Rimac και κατασκευάζει ηλεκτρικά ποδήλατα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:

H Porsche κατέχει πλέον το 25% της Rimac
H ανάρτηση του Rimac C_Two στο μικροσκόπιο (VIDEO)
Το έλεγχο της Bugatti ανέλαβε η Porsche

Advertisement