Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα BMW M5 θα είναι… κτήνος

Ελλάδα 3:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα BMW M5 θα είναι… κτήνος

ΝΕΑ

Η νέα BMW M5 θα είναι… κτήνος

ΝΕΑ

Κάθε μοντέλο της σειράς Μ, όσο ακόμα είναι με συμβατικούς κινητήρες, είναι μία μεγάλη είδηση. Πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για τη νέα Μ5.

Advertisement
Advertisement

Η επερχόμενη κυκλοφορία της επόμενης γενιάς της BMW M5 έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους λάτρεις της εταιρίας αλλά και γενικότερα της αυτοκίνησης.

Σύμφωνα με μια αξιόπιστη πηγή στους κύκλους της BMW, η νέα M5, με την κωδική ονομασία G90, πρόκειται να αποκτήσει ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης V8 παρόμοιο με την XM.

Με αυτή την επιλογή, οι μηχανικοί στοχεύουν να κάνουν το σύστημα κίνησης να αποδίδει ισχύ 728 ίππων, συνδυάζοντας έναν twin-turbo βενζινοκινητήρα 4,4 λίτρων που παράγει 585 ίππους και 750 Nm ροπής, με έναν ηλεκτροκινητήρα που προσθέτει επιπλέον 197 ίππους και 280 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, παρά τα εντυπωσιακά νούμερα ισχύος, προέκυψε μια ανησυχητική λεπτομέρεια, το βάρος της νέας BMW M5, το οποίο σύμφωνα με τις φήμες αναμένεται να ξεπεράσει τα 2.435 κιλά.

Αυτό το βάρος θα σηματοδοτούσε μια σημαντική αύξηση κατά 450 και πλέον κιλά σε σχέση με τον προκάτοχό της, την F90.

Η απόφαση να ενσωματωθεί ένα plug-in υβριδικό σύστημα αντί να βασίζεται αποκλειστικά στον V8 κινητήρα έχει να κάνει με τους αυστηρούς κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων, ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Advertisement

Ενώ η υβριδική ρύθμιση προσφέρει πλεονεκτήματα όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων και την αποδοτικότητα, έρχεται με το μειονέκτημα του πρόσθετου βάρους, επηρεάζοντας ενδεχομένως τις επιδόσεις και την ευελιξία της M5.

Η νέα M5 θα είναι αισθητά ελαφρύτερη από την XM, αν και βαρύτερη από το αντίστοιχο ηλεκτρικό μοντέλο, την i5 M60. Επιπλέον, η M5 αναμένεται να διαθέτει μεγαλύτερες διαστάσεις και μεταξόνιο, ενώ θα υπάρχει και μία νέα ανάρτηση.

Advertisement

Η παραγωγή της M5 sedan αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο, ενώ η έκδοση wagon θα ακολουθήσει τον Νοέμβριο.

Η BMW σχεδιάζει να συνεχίσει την παραγωγή του sedan μέχρι τον Φεβρουάριο του 2031.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Μασκ δεν οδηγεί μόνο Tesla!
Θα δούμε BMW M5 Touring το 2024;
Η BMW M5 Competition «πετάει» στον Autobahn (+video)

Advertisement