Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Morand Cars στην Ελβετία θέλει να κατασκευάσει hypercar υβριδικά και ηλεκτρικά

Ελλάδα 10:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Morand Cars στην Ελβετία θέλει να κατασκευάσει hypercar υβριδικά και ηλεκτρικά

Mobility

Η Morand Cars στην Ελβετία θέλει να κατασκευάσει hypercar υβριδικά και ηλεκτρικά

Mobility

Μια ελβετική εταιρεία με την επωνυμία Morand Cars ανακοίνωσε τα σχέδια της να λανσάρει ένα καινοτόμο hypercar το 2023 που θα προσφέρεται με υβριδικά και ηλεκτρικά κινητήρια συνολα.

Advertisement
Advertisement

Η Morand Cars ευελπιστεί πως έως το τέλος του έτους θα έχει στα χέρια της ένα απόλυτα λειτουργικό πρωτότυπο για τις απαραίτητες δοκιμές και την εξέλιξη.

Το πλαίσιο είναι μονοκόμματο και αποτελείται από ανθρακόνημα, ενώ το αμάξωμα βάσει των πρώτων πληροφοριών, θα είναι από ένα συνθετικό λινό (Amplitex). Στην υβριδική εκδοχή του το μοντέλο της Morand θα διαθέτει ένα V10 βενζινοκινητήρα 5,2 λίτρων χωρίς turbo, που θα αποδίδει 690 ίππους. Μαζί με τους ηλεκτροκινητήρες που θα διαθέτει (από έναν για κάθε μπροστινό τροχό) η απόδοση της ισχύος θα φτάνει τα 1.100 άλογα και η μέγιστη τιμή της ροπής θα είναι πάνω από… 180 kgm. Η μπαταρία του υβριδικού μοντέλου θα είναι 4,5 kWh, επιτρέποντας την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για 50 χιλιόμετρα όταν είναι πλήρως φορτισμένη.

Advertisement
Advertisement

Όσο για την ηλεκτρική έκδοση, θα διαθέτει τέσσερις κινητήρες μόνιμου μαγνήτη με συνολική απόδοση 1.950 ίππους. Για την παροχή ενέργειας στους κινητήρες, θα φροντίζει μια συστοιχία μπαταριών 70 kWh. «Εργαζόμαστε πάνω σε μια επαναστατική τεχνολογία με ενεργειακά κύτταρα που έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα από αυτά που χρησιμοποιούνται στη Formula Ε, κάτι που σημαίνει πω ς η αναλογία είναι περίπου 180Wh/kg», δήλωσε ο πρώην διευθυντής της αγωνιστική ομάδας για το Le Mans, Benoît Morand, ο οποίος δημιούργησε την εταιρεία μαζί με τον πρώην διευθυντή της ομάδας Lotus F1 και McLaren F1,  Eric Boullier. Τόσο οι υβριδικές όσο και οι ηλεκτρικές παραλλαγές θα έχουν τιμή περίπου 1,6 εκατομμύρια ευρώ και η παραγωγή θα είναι περιορισμένη στις 73 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χάρης Κουνενής: Αποκλειστική συνέντευξη με τον Έλληνα της AlphaTauri
Κινέζικο hypercar με 0-100 χλμ./ώρα σε 1,9″ (VIDEO)
Που διάλεξε να φτιάξει την έδρα της η Ευρωπαϊκή αντίπαλο της Tesla;