Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κινεζικό hypercar με 0-100 km/h σε 1,9 sec (+video)

Ελλάδα 21:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κινεζικό hypercar με 0-100 km/h σε 1,9 sec (+video)

ΝΕΑ

Κινεζικό hypercar με 0-100 km/h σε 1,9 sec (+video)

ΝΕΑ

Η εμφάνιση του Hongqi S9 αποτελεί το προϊόν της πλούσιας σχεδιαστικής εμπειρίας του Ιταλού Walter De Silva, ο οποίος στρέφει το βλέμμα του προς τους κατασκευαστές της πατρίδας του.

Advertisement
Advertisement

Παραμάζωμα έχει πάρει η κοινοπραξία Silk-FAW της μεγάλες εκθέσεις ανά τον κόσμο, έχοντας ως στόχο να εδραιωθεί στο διεθνές αυτοκινητικό στερέωμα ως μία από τις κορυφαίες μάρκες κατασκευής υπερπολυτελών σπορ μοντέλων.

Ραχοκοκαλιά του μεγαλεπήβολου πρότζεκτ της κοινοπραξίας συνιστά η σειρά “S” της Hongqi, η οποία θα απαρτίζεται αποκλειστικά από υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Τον σχεδιασμό των τελευταίων έχει αναλάβει ο παγκοσμίου φήμης designer Walter De Silva ο οποίος στο παρελθόν «υπηρέτησε» αυτοκινητοβιομηχανίες-κολοσσούς και έβαλε την υπογραφή του σε εμβληματικά μοντέλα όπως το Audi R8, τη Lamborghini Egoista και το VW Scirocco.

Advertisement
Advertisement

Πιο πρόσφατο αριστούργημα του 70χρονου Ιταλού σχεδιαστή συνιστά το Hongqi S9, ένα hypercar με το οποίο συστηθήκαμε αρχικά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2019, εν συνεχεία κόσμησε (ανασχεδιασμένο) το Σαλόνι του Πεκίνου (2020), ενώ πλέον δίνει το «παρών» στην Έκθεση της Σαγκάης.

Όπως έχουμε αναφέρει, το Hongqi S9 τροφοδοτείται από ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο, με έναν V8 turbo 4.0 lt, και τρία ηλεκτρικά μοτέρ. Η συνδυαστική απόδοση των τεσσάρων μονάδων αντιστοιχεί σε 1.420 PS, επιτρέποντας στο μοντέλο να επιταχύνει στα πρώτα 100 km/h σε 1,9 sec και να «απολαμβάνει» τελική που αγγίζει τα 400 km/h.

«Ο σχεδιασμός των σχημάτων και των επιφανειών του μοντέλου έγινε με γνώμονα την εύρεση του σημείου καμπής μεταξύ αεροδυναμικής, διαστάσεων και ομορφιάς. Καμία λεπτομέρεια δεν αφέθηκε στην τύχη. Το τελικό αποτέλεσμα αποκαλύπτει ένα διαχρονικό, αθλητικό στιλ που αποτελεί την ουσία της ομορφιάς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο De Silva.

Advertisement

Παρατηρώντας το μοντέλο, καθίσταται σαφές πως ο Ιταλός σχεδιαστής έχει αντλήσει αρκετά στοιχεία από τις πολυτελείς αυτοκινητοβιομηχανίες της πατρίδας του (Maserati, Lamborghini, Ferrari). Έχει, όμως, καταφέρει να δημιουργήσει ένα κατά κοινή ομολογία εντυπωσιακό hypercar, με κομψό σχήμα, αιχμηρά φωτιστικά σώματα, ευμεγέθεις τροχούς, «επιθετικές» εισαγωγές αέρα και ενδιαφέρον «πάντρεμα» κόκκινων και μαύρων στοιχείων.

Advertisement

Το Hongqi S9 θα παραχθεί σε με μόλις 99 μονάδες, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για το 2022. Σημειώνεται πως η τιμή του αυτοκινήτου θα είναι κοντά στα 1,2 εκατ. ευρώ (1,4 εκατ. δολάρια).

H Silk EV είναι μια διεθνής εταιρεία μηχανικής και σχεδιασμού αυτοκινήτων που εδρεύει στην Ιταλία, ενώ η FAW συνιστά τη μεγαλύτερη (και κρατική) αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας. Στις αρχές του έτους οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν την κοινοπραξία τους, με στόχο την ανάπτυξη και κατασκευή υπερπολυτελών μοντέλων επιδόσεων για την κινεζική και διεθνή αγορά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Maserati Levante Hybrid: Δίλιτρη, τετρακύλινδρη με 330 ίππους
Επίσημο: Audi A6 e-tron
Διπλό «χτύπημα» της Honda στη Σαγκάη