Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η μυστική i16 της BMW που δεν είδε ποτέ το φως του ήλιου

Ελλάδα 0:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η μυστική i16 της BMW που δεν είδε ποτέ το φως του ήλιου

ΝΕΑ

Η μυστική i16 της BMW που δεν είδε ποτέ το φως του ήλιου

ΝΕΑ

Η BMW έδωσε πληροφορίες για ένα μοντέλο που υποτίθεται ότι θα αντικαθιστούσε την i8, αλλά ποτέ δεν το έκανε.

Advertisement
Advertisement

Ο Covid-19 εκτός από τις συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε, ταλαιπώρησε ιδιαίτερα και τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ένα από τα στοιχεία που επηρεάστηκαν ιδιαίτερα ήταν τα νέα project των εταιρειών τα οποία μπήκαν στον πάγο εκείνη την περίοδο με αποτέλεσμα στη συνέχεια τα περισσότερα να ξεχαστούν και να μείνουν για πάντα καταχωνιασμένα στα ντουλάπια των σχεδιαστικών γραφείων.

Ένα από αυτά τα μυστικά και τελικά ξεχασμένα σχέδια αποφάσισε να διαρρεύσει πριν από μερικές ημέρες ο αρχισχεδιαστής της BMW Ντόμαγκοχ Ντούκετς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Το μοντέλο αναφέρεται ως i16 και προοριζόταν για αντικαταστάτης της i8.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο των ψηφιακών σχεδίων είναι ένα σπορ μοντέλο έντονα επηρεασμένο από τη BMW Vision M Next του 2019. Ο χρωματισμός του είναι ασημί με πορτοκαλί και μαύρες λεπτομέρειες, ενώ η δομή του παραπέμπει στην εμβληματική M1. Οι προβολείς έχουν επιθετικό σχεδιασμό και οι χαρακτηριστικές γρίλιες στη μάσκα διαθέτουν πρόσθετες εισαγωγές αέρα. Οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω όπως στην i8, ενώ μεγάλες διαφορές υπάρχουν στο πίσω μέρος με πιο αεροδυναμική σχεδίαση τελείωμα και μεγαλύτερο διαχύτη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Domagoj Dukec (@domagoj.dukec)

Advertisement

Η BMW i16 χρησιμοποιούσε το πλαίσιο από ανθρακόνημα της i8, κάτι που βοήθησε πολύ το σχεδιαστικό τμήμα να έχει έτοιμο το αυτοκίνητο σε μόλις έναν χρόνο. Παρόλα αυτά ποτέ δε πήρε το δρόμο της παραγωγής μιας και όλα άλλαξαν το 2020 με την έλευση του Covid-19. Αν όμως τελικά ολοκληρωνόταν το project i16, τότε θα χρησιμοποιούσε ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης με τετρακύλινδρο κινητήρα και 2 ηλεκτροκινητήρες που θα απέδιδαν συνδυαστικά 600 ίππους.

Advertisement

Τα τελευταία λόγια πάντως στην ανάρτηση του Ντόμαγκοχ Ντούκετς αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε τα επόμενα χρόνια ένα supercar από την BMW βασισμένο στην i16.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW XM μπορεί να γίνει ακόμα πιο εμφατική (+video)
Η πλατφόρμα Neue Klasse και τα νέα μοντέλα της BMW
Αλλαγή λωρίδας με το… βλέμμα

Advertisement