Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται η Mercedes SLR του Michael Jordan

Ελλάδα 17:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πωλείται η Mercedes SLR του Michael Jordan

ΝΕΑ

Πωλείται η Mercedes SLR του Michael Jordan

ΝΕΑ

Οι λάτρεις του κορυφαίου καλαθοσφαιριστή όλων των εποχών έχουν την ευκαιρία ν’ αποκτήσουν ένα μοντέλο που μέχρι πρότινος κοσμούσε το γκαράζ του. Πρόκειται για μια ειδική έκδοση της Mercedes SLR η οποία παράχθηκε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Advertisement
Advertisement

Ο Michael Jordan είναι ίσως ο κορυφαίος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών και από τους βασικούς συντελεστές που προκάλεσαν τη γιγάντωση της δημοφιλίας του NBA. Έχει κερδίσει 6 πρωταθλήματα με τους Chicago Bulls, έχει αναδειχθεί ισάριθμες φορές κορυφαίος αθλητής σε τελικούς, ενώ 5 φορές έχει αποσπάσει τον τίτλο του MVP.

Εκτός, όμως, από μια πλούσια τροπαιοθήκη, ο Jordan διατηρεί και ένα… απαστράπτον γκαράζ με σπουδαία αυτοκίνητα. Ανάμεσα σε αυτά βρισκόταν και μια Mercedes Benz SLR McLaren 722 Edition του 2007 στην οποία έχει μπει πωλητήριο από την εταιρεία Crave Luxury Auto.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο φιλοξενείται στο… σαλόνι του eBay με τη μεγαλύτερη τρέχουσα προσφορά να αποτυπώνεται στα 241.800 δολάρια (197.000 ευρώ). Σημειώνεται πως στις 3 Ιανουαρίου εξέπνευσε η προθεσμία υποβολής προσφορών, στο πλαίσιο μιας πρώτης δημοπρασίας, η οποία έληξε… άδοξα. Σημειώνεται πως ο έμπορος, που έχει βάλει πωλητήριο στη ξεχωριστή Mercedes Benz SLR, αξιώνει 695.750 δολάρια, δηλαδή 566.000 ευρώ.

Η τιμή εκτοξεύεται όχι μόνο ελέω του προηγούμενου ιδιοκτήτη του μοντέλου, αλλά και λόγω των μόλις 1.610 διανυθέντων χιλιομέτρων, όπως και των μόλις 2.157 παραχθέντων αντίτυπων μεταξύ 2003 και 2010.

Advertisement

Εκ του συνόλου των μονάδων που πέρασαν τη γραμμή συναρμολόγησης, τα 150 αφορούσαν την έκδοση 722 η οποία αποκαλύφτηκε στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το 2007, και παράχθηκε μόλις ένα χρόνο αργότερα. Όσον αφορά το λογότυπο “722” αυτό αποτελεί μια αφιέρωση στη νίκη των Stilring Moss και Denis Jenkinson στον θρυλικό αγώνα Mille Miglia (1995), με μία Mercedes MB 300 SLR η οποία έφερε τον αριθμό 722.

Η Mercedes Benz SLR McLaren 722 Edition του Jordan, αντλεί κίνηση από έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 AMG κινητήρα των 5,5 λίτρων με σύστημα διαδοχικού ηλεκτρονικού ψεκασμού καυσίμου (SEFI). Αυτός συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο των 5 σχέσεων, με την επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα να «έρχεται» σε 3,6 sec και την τελική να αποτυπώνεται 338 χλμ./ώρα. Το μοτέρ παράγει 640 άλογα, καθώς και 820 Nm ροπής.

Advertisement

Όπως φαίνεται και στις εικόνες, στο εσωτερικό δεσπόζουν κάποιες λεπτομέρειες σε κόκκινο χρώμα (π.χ. ραφές και ζώνες ασφαλείας), ενώ κυριαρχούν τα ανθρακονημάτινα στοιχεία και οι δερμάτινες ταπετσαρίες. Σημειώνεται πως κόκκινο χρώμα φέρουν και οι δαγκάνες φρένων.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Πωλητήριο στο αυθεντικό KITT

Στο σφυρί η Ferrari του “γίγαντα” Shaquille Oneal

Ποιος μπασκετμπολίστας του NBA έχει την Porsche 911 GT3 RS; (vid)