Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η MG ετοιμάζει και μικρό ηλεκτρικό

Ελλάδα 2:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η MG ετοιμάζει και μικρό ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Η MG ετοιμάζει και μικρό ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Με δεδομένη την ευρύτερη διάδοση των αυτοκινήτων της MG Motor στην Ευρώπη, τα στελέχη της εταιρείας προσανατολίζονται και στη διάθεση ενός νέου, οικονομικά προσιτού ηλεκτρικού μοντέλου της με οικογενειακό χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της MG Motor, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές γνωρίζουμε το MG4, όπως και το MG4 XPower, όπως και το Marvel R. Αυτά, είναι ανταγωνιστικά και σε ό,τι αφορά στην τιμή αγοράς τους, συγκριτικά με τους άμεσους ανταγωνιστές τους, από τη Γηραιά Ήπειρο ή από την Ασία.

Ωστόσο, η νέα τάση είναι η δημιουργία ηλεκτροκίνητων νέων μοντέλων τα οποία να είναι οικονομικά προσιτά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πληρούν το (ψυχολογικό αλλά και ουσιαστικό για την τσέπη μας) όριο είτε των 25.000 ευρώ είτε -ακόμα καλύτερα- των 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, τα στελέχη της MG Motor στοχεύουν να εξελίξουν και να κατασκευάσουν ένα νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο τους το οποίο να πληροί αυτή τη βασική συνθήκη.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, το νέο όχημα ενδεχομένως να ονομαστεί MG2 και να είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά εντός του 2025. Ο Ντέιβιντ Άλισον, επικεφαλής Παραγωγής και Επιχειρηματικού Σχεδιασμού της MG Motor Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε σχετικά: «Νομίζω ότι αυτή είναι μια κατηγορία (οχημάτων) που κανείς μας δεν έχει ερευνήσει πραγματικά επιτυχώς.

»Ο λόγος είναι ότι επικεντρωνόμαστε στα μεγαλύτερα αυτοκίνητα, δηλαδή σε αυτά από τα οποία μπορούμε να κερδίσουμε από τα χρήματα που το κοινό είναι διατεθειμένο να πληρώσει.

»Όμως, πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για κάποιον που μπορεί να έχει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο (με μήκος) στα τέσσερα μέτρα και να κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ.

Advertisement

»Πιστεύω ότι κάποιος (κατασκευαστής) μπορεί να το πράξει, να το κάνει να έχει μια αποδεκτή αυτονομία και αξιοπρεπείς διαστάσεις για την τιμή του. Αυτός που θα το πραγματοποιήσει θα έχει ξεκαθαρίσει (την κατάσταση). Γιατί αυτός να μην είμαστε εμείς;», αναρωτήθηκε με νόημα ο Άλισον.

Ο Βρετανός δήλωσε, επίσης, ότι η εξέλιξη και η παρουσίαση ενός τέτοιου μοντέλου από την MG Motor θα μπορούσε να γίνει εντός διετίας.

Advertisement

Σε περίπτωση που αυτό γίνει πράξη, το MG2 (εφόσον ονομαστεί έτσι, τελικά) θα ανταγωνίζεται αυτοκίνητα όπως τα Dacia Spring, νέο Citroen e-C3, καθώς και όσα πρόκειται να κατασκευάσουν άλλες εταιρείες οι οποίες έχουν εκδηλώσει ήδη σχετική πρόθεση για τη δημιουργία ενός οικονομικά προσιτού ηλεκτρικού οχήματος με οικογενειακό χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο MG3
MG HS: Επιβλητικό, άνετο, high tech και με νέα τιμή
Συγκριτική δοκιμή: MG HS 1.5 T-GDI vs Nissan Qashqai 1.3 DiG-T